АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Е. Гострий гнійний кон'юнктивіт

правого ока

12. Хворий знаходиться на дис­пансерному нагляді з діагнозом: закри-

ХІРУРГІЧНИЙ ПРОФІЛЬ

токутова Па глукома правого ока. Вве­чері виник гострий напад глаукоми на правому оці. Викликана швидка допо­мога. Надайте невідкладну допомогу.

А. Атропін у краплях

В. Антибіотики - загальні і в кра­плях

С. Сульфацил-натрій ЗО % у краплях

D. Пілокарпін, діакарб, літична су­міш

Е. Дексаметазон у краплях

13. Хворий 59 років скаржиться на болі у лівому оці та лівої половині голови, значне зниження зору в ліво­му оці, нудоту і блювання. Гострота зору правого ока - 1,0. Гострота зору лівого ока - 0,03, з корекцією не по­ліпшується. Внутрішньоочний тиск правого ока - 21 мм рт. ст., лівого ока -65 мм рт. ст. У лівому оці на склері застійна ін'єкція. Рогівка набрякла, потовщена. Передня камера мілка, во­лога, прозора. Зіниця розширена, на світло не реагує, очне дно не видно. Ваш діагноз?

А. Гострий іридоцикліт лівого ока

В. Внутрішньоочна пухлина II ст. лівого ока

С. Ендофтальміт лівого ока

D. Гострий напад глаукоми лівого ока

Е. Панофтальміт лівого ока

14. Хвора 65 років скаржиться на значне зниження зору в обох очах, яке розвинулось поступово. Гострота зору правого ока - 0,08, з корекцією не по­ліпшується. Гострота зору лівого ока -0,03, з корекцією не поліпшується. В обох очах рогівка має нормальні властивості, передня камера нормальної глибини. При біомікроскопії в обох очах відмічено помутніння кришта­лика. Рефлекс у прохідному світлі з очного дна відсутний в обох очах. Ваш діагноз?

А. Природжена катаракта в обох очах

В. Вторинна катаракта в обох очах

С. Помутніння склоподібного тіла в обох очах

D. Перезріла катаракта в обох очах

Е. Незріла вікова катаракта в обох очах

15. Хвора 72 років знаходилась на лікуванні в урологічному відділенні з приводу сечокам'яної хвороби. Піс­ля ін'єкції атропіну з'явились сильні болі в лівому оці, різко погіршився зір. Об'єктивно: гострота зору лівого ока -0,01, око тверде, але не болить при пальпації, застійна ін'єкція, рогівка помутніла. Який діагноз?

А. Гострий іридоцикліт

В. Гострий напад глаукоми

С. Гострий кератит

D. Більмо рогівки

Е. Дегенерація рогівки

16. Робочий на протязі години спостерігав за роботою електрозварю-вальника. Під вечір у нього з'явились різі в оці, світлобоязнь, сльозотеча, блефароспазм. Об'єктивно - помірна ін'єкція судин очного яблука, неве­ликий набряк рогівки в межах очної щілини. Глибші структури не змінені. Діагноз?

А. Опік рогівки інфрачервоними променями

В. Термічний опік


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 471 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)