АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А Один електрод між лопатками, другий – на литкові м’язи

В

С

D

Е

12. Пацієнтові з діагнозом гіпертонічна хвороба І ступеня призначено електрофорез з 5% розчином SuMg. Медсестра пояснила пацієнтові, яку методику проведення процедури використовують в даному випадку?

А Комір за Щербаком

В

С

D

Е

Пацієнт віком 30 років знаходиться на лікуванні з приводу остеохондрозу хребта з больовим синдромом. Отримує електрофорез новокаїну. Після тривалої процедури поскаржився на почервоніння шкіри, свербіж у ділянці спини. Які дії медсестри?

А Припинити лікування і направити пацієнта до лікаря

В

С

D

Е

Пацієнту терапетичного відділення 30р. з діагнозом «бронхіальна астма» призначено електрофорез магній-сульфат. Вкажіть методику розміщення електродів?

А На бокові поверхні грудної клітки

В

С

D

Е

До медсестри фізкабінету звернувся пацієнт з скаргами на біль у правому стегні, який виник після падіння. Медсестра діагностувала забій м’яких тканин і призначила ампліпульстерапію. Що треба зробити для збільшення тривалості знеболювального ефекту ампліпульстерапії?

А Провести ампліпульсфорез місцевих анестетиків

В Збільшити тривалість процедури

С Збільшити силу струму

D Змінити глибину модуляції

Е Змінити перемінний режим на постійний

У хворого А., 35 р., діагноз – вегетосудинна дистонія. Призначено електросон. Які відчуття виникають у пацієнта під електродами під час електросну?

А слабе поколювання

В печіння

С тепло

D виражена вібрація

Е жодного

До фізкабінету сімейної амбулаторії звернулась пацієнтка В., віком 34 роки, з приводу гострого гаймориту. Які з названих фізіотерапевтичних методів можна їй порекомендувати в гострому періоді захворювання?

А УВЧ – терапія

В Індуктотермія

С Електрофорез

D Магнітотерапія

Е Дарсонвалізація

Пацієнт К., 45 років знаходиться на лікуванні у фізкабінеті з проводу лівобічного хронічного гаймориту. Він отримує мікрохвильову терапію. Після 3 процедур у нього з’явився біль у ділянці гайморової пазухи, підвищилась температура до 37,70С. Вкажіть тактику медсестри.

А Припинити процедуру, направити пацієнта до лікаря

В Відпустити процедуру

С Відпустити іншу фізіопроцедуру

D Зробити перерву в лікуванні

Е Зменшити дозу

19. Пацієнт Л., віком 45 років направлений в фізіотерапевтичний кабінет з діагнозом хронічний артрит правого колінного суглоба. Йому призначено УВЧ – терапія за допомогою «УВЧ-66». Вкажіть за якою методикою під час конденсаторні пластини під час відпуску процедур.


Дата добавления: 2015-11-28 | Просмотры: 706 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)