АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Психолого-педагогічний консиліум

Психолого-педагогічний консиліум представляє організаційну форму у межах якої здійснюється розробка і планування єдиної психолого-педагогічної стратегії супроводження кожного школяра. Результати психолого-педагогічного консиліуму відображаються в планах роботи класних керівників на ІІ семестр. Психолого-педагогічний консиліум обов’язково проводиться по адаптації 5-класників до нових умов навчання, при гострій необхідності можна проводити консиліум по роботі з “важкими підлітками”, також раціональний підхід до формування профільних класів можна здійснювати через проведення консиліуму. Консиліум –це хороша нагода для психолога, щоб презентувати свою роботу. Уміння психолога аргументовано, доступно показати свої напрацювання – запорука успішної співпраці з педагогічним колективом.

Грамотно підготовлений психолого-педагогічний консиліум дає можливість для розвитку не тільки учнів, а й учителів та всього педагогічного колективу. Допомагає у створенні педагогічних та соціально-психологічних умов, які дозволяють учням успішно навчатися, функціонувати та розвиватися в новій системі шкільних стосунків.

У роботі консиліуму заключне слово надається представнику адміністрації, він пропонує рішення консиліуму. Для прикладу пропонуємо рішення консиліуму:

1.Заступникам директора з навчально-виховної роботи, заступнику директора з виховної роботи, вчителям, класоводам забезпечити наступність вимог до учнів під час їх переходу до основної школи шляхом:

1.1. Взаємного відвідування уроків та самопідготовок учителями та класоводами початкової і середньої школи з метою виключення додаткових труднощів для учнів, пов’язаних із розбіжностями у вимогах до організованості й самостійності, темпу та індивідуальними особливостями педагогів початкової і середньої школи.

1.2.Взаємне відвідування уроків учителями, які працюють у п’ятих класах; вироблення єдиних вимог; перебудова стилю спілкування з учнями, уникнення випадків порушення педагогічної етики.

2. Заступнику директора з навчально –виховної роботи внести до плану науково-методичної ради заходи щодо подолання проблем у наступності між початковою та основною школою.

3. Вчителям – предметникам:

3.1.Диференціювати домашні завдання.

3.2. Під час підготовки до уроків врахувати індивідуальні особливості учнів.

3.3. Спланувати індивідуальні заняття з обдарованими учнями.

3.4. Користуватися результатами діагностики та рекомендаціями психолого-педагогічного консиліуму

4. Класоводам та класним керівникам вивчати класні колективи з метою профілактики негативних відхилень у поведінці і розвитку особистості.

5. Класоводам 4-го класу звернути увагу на вироблення у дітей навичок самостійного виконання домашніх завдань.

6. Класним керівникам 5-х класів:

6.1.Спланувати заняття, спрямовані на формування вміння вчитися, підвищення ефективності навчальної діяльності.

6.2. Відображати в планах роботи на ІІ семестр заходи, щодо оптимізації навчально-виховного процесу з даною групою дітей.

7. Психологу школи:

7.1. Провести з учнями тренінги конструктивного спілкування з метою підвищення рівня самооцінки в учнів з низьким статусом у колективі.

7.2. Спланувати й провести заняття з учителями – предметниками для ознайомлення з методами конструктивного спілкування, стратегіями поведінки в конфліктних ситуаціях, особливостями характеру й темпераменту.

7.3. розробити рекомендації для вчителів-предметників на учнів “групи ризику” для індивідуальної роботи

 

матеріал підготовлено

методистом РМК В.І Челпановою

 


Дата добавления: 2015-11-28 | Просмотры: 821 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)