АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

СТАНИ, ЩО ВИМАГАЮТЬ ОБЕРЕЖНОСТІ

Прочитайте:
  1. СТАНИ, ЩО ВИМАГАЮТЬ ОБЕРЕЖНОСТІ
  2. СТАНИ, ЩО ВИМАГАЮТЬ ОБЕРЕЖНОСТІ ЗА УМОВИ ПРИЙОМУ КОНТРАЦЕПТИВІВ
  3. Стани, які вимагають невідкладної консультації акушера-гінеколога у ІІІ триместрі вагітності

 

СТАН РЕКОМЕНДАЦІЇ
Підвищений АТ Призначається та продовжується використання КОК тільки після ретельної оцінки стану. Жінки з АТ <160/100 можуть використовувати КОК.
Діабет КОК можуть бути використані у випадку неускладненого діабету при можливості корекції дози інсуліну.
Мігрені Якщо головні болі не пов'язані з опосередкованими неврологічними симптомами та не є гормонально залежними, КОК можна використовувати.
Тютюнопаління При застосуванні КОК варто рекомендувати припинити паління, особливо якщо вік жінки перевищує 35 років.

 

НАСТОРОЖУЮЧІ ОЗНАКИ ДЛЯ КОРИСТУВАЧІВ КОК • Сильний біль у грудях або задишка. • Сильні головні болі або порушення зору, які почались або посилились після початку прийому комбінованих оральних контрацептивів. • Сильні болі в нижніх кінцівках. • Повна відсутність будь-яких кровотеч або виділень протягом тижня без таблеток (упаковка з 21 таблетки) чи під час використання 7 неактивних таблеток (із 28-денної упаковки), що може бути ознакою вагітності. Необхідно терміново звернутись до лікаря, якщо виникло будь-яке з перерахованих вище ускладнень.  

МАЖУЧІ КРОВ’ЯНИСТІ ВИДІЛЕННЯ ПРИ ВИКОРИСТАННІ КОК

Мажучі кров’янисті виділення та кровотечі „прориву” звичайно спостерігаються у перші 3 місяці використання комбінованих оральних контрацептивів (КОК).

Якщо застосування КОК почалося протягом останніх трьох місяців, інформують пацієнтку, що може виникнути кровотеча „прориву”, що найчастіше не шкодить здоров’ю. Якщо кровотеча продовжується довгий час і стає проблемою для пацієнтки, допомагають їй вибрати інший метод.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 392 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)