АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Науково-методичне обґрунтування теми. За даними ВОЗ смертність від травм займає 3 місце, тільки вони віддають першість серцево – судинним захворюванням та пухлинам

Прочитайте:
  1. VІ. Акушерський діагноз і його обґрунтування
  2. І. Науково-методичне обгрунтування теми
  3. Науково-методичне обґрунтування теми
  4. Науково-методичне обґрунтування теми
  5. Науково-методичне обґрунтування теми
  6. Науково-методичне обґрунтування теми
  7. Науково-методичне обґрунтування теми
  8. Науково-методичне обґрунтування теми
  9. Обґрунтування

За даними ВОЗ смертність від травм займає 3 місце, тільки вони віддають першість серцево – судинним захворюванням та пухлинам. А серед травм – смертність від черепно – мозкової травми – на першому місці. Тому необхідно знання по даній темі і вміння розпізнавати і надавати першу медичну допомогу при цих ушкодженнях. Від цього залежить вихід лікування і адже життя постраждалих.

Травма лиця, щелеп, наслідки цієї травми – одна з важливих проблем стоматології. Встановлено, що при фізичної травмі лиця внаслідок передачі механічної сили травмую чого агенту через кістки лицьового скелету виникає й травматизація головного мозку. Показано, що переломи кісток лиця (верхньої та нижньої щелепи, акулових та носових кісток) в більшості випадків (86%) поєднуються з струсом головного мозку.

Середнім мед робітникам необхідно вміти надавати кваліфіковану пер-шу долі карську допомогу постраждалим з щелепо – лицьовою трав-мою, а для цього треба добре знати клініку і діагностику цих травм.

Запальні захворювання лиця, ротової порожнини також зустрічаються часто. Треба знати ці захворювання, вміти їх лікувати.

Серед ракових захворювань не останнє місце займає рак шкіри лиця, рак губи, язика. Необхідні знання прояв раку лиця, вміти їх діагносту-вати, так як від своєчасного раннього виявлення цих захворювань зависить життя хворого.

План викладання лекційного матеріалу

 

1.Особливості обстеження голови, лиця.

2.Ушкодження м’яких тканин і кісток черепа.

3.Відкрита і закрита черепно – мозкова травма: переломи склепіння та основи черепа, забій, струс та стиснення мозку.

4.Синдром черепно-мозкової травми.

5.Особливості надання медичної допомоги та лікування черепно-мозкових травм.

6.Ушкодження носа, щелеп, клінічні ознаки, перша допомога, принципи лікування.

7.Запальні захворювання лиця, черепа.

8.Пухлини мозку, лиця.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 433 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)