АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

СТРУНКІ НОГИ

Квітень

8 − 9

Жіноче здоров'я

СТРУНКІ НОГИ

Целюліту важко позбутися, але можливо. Усе залежить тільки від нас, нашої витримки й наполегливості у боротьбі з підступним ворогом, який дуже довго маскується. Отож, чи встигнемо до відпустки надати шкірі гарного вигляду?

Причини виникнення целюліту різноманітні: спадкова схильність, гормональні зміни, ендокринні захворювання, судинні патології, порушення кровообігу у жировій тканині, роботі, щитоподібної і підшлункової залоз, неправильне харчування, малорухливий
спосіб життя, стреси, куріння, зловживання алкоголем.

Целюліт розвивається протягом багатьох років, перш ніж проявитися у вигляді підшкірних загли6ин і загрубінь, які деформують нашу фігуру. Однак не треба чекати, коли він стане помітним. Адже целюліт, який вже видно неозброєним оком, дуже важко піддається лікуванню. Щоб його ліквідувати і повернути гладеньку шкіру треба докласти багато зусиль. Тільки не слід опускати руки. Запам'ятайте − усе можливо!

Целюліт загалом визначають за зовнішніми ознаками і на дотик. На першій стадії цeлюліт практично непомітний. Побачити його можна тільки при натисканні: якщо стиснути шкіру пальцями, на ній утворяться дрібненькі гор6ики та ямочки. На початковій стадії перемогти целюліт досить легко, найголовніше − вчасно помітити і не допустити його подальшого розвитку. На другій стадії вже неозброєним оком можна помітити припухлість та драглистість на проблемних зонах: животі, стегнах, сідницях. Річ у тім, що в цих місцях погіршується циркуляція лімфи, накопичується рідина. Температура тіла на ділянках, захоплених целюлітом, трохи знижується і лікувати його на цій стадії дуже дорого і довго.

Третю стадію целюліту можна вже назвати патологічним станом. На шкірі з'являються затверділі ділянки і целюлітні зони нагадують вже не «помаранчеву шкірку», а тісто або пластилін, на якому зробили заглибини. Доторкання до них може викликати навіть біль. На цій стадії вилікувати целюліт надзвичайно важко.

За найменших ознак целюліту вдаються до антицелюлітних кремів. Беззаперечно − це прекрасний засіб для профілактики. Переважно до складу таких кремів входять активні речовини гінкго білоба, плюща, кінського каштану, кофеїн, водорості, амінофілін. Але тільки за умови. активних занять спортом та правильного харчування результат не забариться. У протилежному випадку ви просто доглядаєте за шкірою тіла, а «помаранчева шкірка» не зникає.

Також у боротьбі з целюлітом дуже ефективний поперемінно теплий і холодний душ. Перед тим як влаштувати собі таке лікування, варто помасажувати проблемні місця спеціальною губкою, дерев'яним валиком або спеціальними рукавичками з цупкої тканини. Такі прості процедури є найкращим засобом від целюліту. Після таких маніпуляцій наступні 2-3 хв слід поливати живіт, стегна і сідниці водою, чергуючи теплу і холодну. Струмінь води потрібно скерувати знизу (від колін) догори, така процедура надає шкірі пружності, зміцнює кровоносні судини і сприяє швидкому спаленню жиру

Целюліт «не любить» холоду. Тому ті, хто витримує холод, можуть зробити собі масаж кубиками льоду.

Насамкінець ще одне застереження для тих, хто встиг вскочити в останній вагон: намагайтеся бодай один-два рази на тиждень видаляти омертвілі клітини епідермісу за допомогою скрабів. Така процедура підготує шкіру до впливу антицелюлітних засобів і є добрим методом профілактики целюліту.

 

(Кінець)

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 213 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)