АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Травми м'яких тканин

Травми м'яких тканин можуть бути результатом різних причин. Існують різні типи ушкодження тканин і органів. Наприклад опіки, електричні та радіаційні ушкодження, переохолодження тощо.

Опік - пошкодження тканин в результаті тепла, хімічних речовин та електрики. Шкіра - зазвичай частина тіла яка обпікається, і також тканини під нею можуть бути обпечені а внутрішні органи можуть бути обпечені, навіть якщо шкіра ні. Тканини які обпечені, можуть відмирати. Коли опік пошкоджує тканини то з кровоносних судин просочується рідина, що спричиняє набряк. Важкість опіку залежить від кількості постраждалих тканин і глибини пошкодження.

Електричне ушкодження - ушкодження, яке відбувається, коли електрика проходить через тіло, або обпікає м'яку тканину, або пошкоджує функції внутрішнього органу. Воно може серйозно обпікати і знищувати тканини залежно від тривалості впливу. Тривалість впливу важлива. Чим довший вплив, тим більша кількість тканин пошкоджується.

Травми тканин також можуть біти викликані короткочасним впливом високих рівнів радіації. Різні частини тіла страждають від випромінювання. Кишечник, кістковий мозок, м'язи, сухожилля, генетичний матеріал клітин, і т.д.

Інший вид ушкоджень м'якої тканини - обмороження, яке включає гіпотермію, охолодження цілого тіла до потенційно низької температури; обмороження при якому руйнуються деякі м’які тканини тіла.

Обмороження швидше за все відбувається у людей, які мають поганий кругообіг через артеріосклероз, судоми – які можуть бути викликані палінням, деякі неврологічні розлади і певні ліки або звуження потоку крові. Цей вид травми зумовлений поєднанням звуження кров'яного потоку і утворення крижаних кристалів в тканинах. Шкіра стає червоною, набрякає і потім чорніє. Клітини в обморожених місцях гинуть. В залежності від ступеня обмороження, уражена тканина, в кінцевому результаті може відновитися, або гангрена може поширюватися.

Травми м’яких тканин також можуть відбуваються через ускладнення (неправильне зрощення тканин після пошкодження, затримане зрощення або незрощення) перелому при якому кістка пошкоджує важливі структури, або зовні, в результаті прямого ушкодження. Ушкодження включають шкіру, м'язи і сухожилля, нерви, кровоносні судини.

Незначні ушкодження, можуть виникати в результаті прямих ударів які викликають лише синці, які через пошкодження капілярних кровоносних судин в підшкірний жир і викликють місцеві набряки і сині забарвлення шкіри, відомі як гематоми.

Реанімаційні заходи щодо ушкоджень м’яких тканин діляться на дві групи контроль болю і підтримка адекватного артеріального тиску. Заходи по боротьбі проти правця повинні бути прийняті у всіх пацієнтів доставлених в лікарню з відкритими ранами. Пізніше управління починається після того, як пацієнт був переміщений в палату. В ідеалі, це має бути реанімаційна палата, пов'язаних з травматологічним відділенням, де всі засоби, необхідні для вирішення таких пацієнтів є. Місцеві і загальні широкого спектру антибіотики повинні бути введені в усіх, крім тривіальних випадків.

1. Які типи тканин травми ви знаєте?

2. Які частини людського тіла найбільш часто пошкоджені при опіках?

3. Що таке електричні травми?

4. Що короткочасний вплив високих рівнів радіації впливає?

5. Те, що називають переохолодження?

6. Травень м'яких тканин травм відбуваються через перелом ускладнень?

7. Те, що відомо як гематома?

8. Які категорії зробити реанімаційних заходів увійти?

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 415 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)