АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Візит у ПАРЄ, квітень 2010 року

27 квітня, під час візиту у Страсбург, заявив у ПАРЄ, що Голодомор в Україні 1932-33 років визнавати як факт геноциду щодо того чи іншого народу буде неправильно, несправедливо:

Тоді ж Янукович заявив, що входження України у Митний союз Росії, Білорусі і Казахстану є неможливим, натомість, створення зони вільної торгівлі з ЄС є одним з національних пріоритетів.

· Візит до Китаю, вересень 2010 року

Президент України Віктор Янукович перебував з офіційним візитом в Китаї з 2 по 5 вересня 2010 року. 2 вересня у присутності глав держав відбулася церемонія підписання 13 двосторонніх документів, серед яких:

— Основні напрями українсько-китайських відносин (Дорожня карта) на 2010—2012 рр.;

— Угода між Кабінетом міністрів України і урядом КНР про співпрацю в галузі захисту і карантину рослин;

— Програма українсько-китайської співпраці в галузі дослідження і використання космічного простору в мирних цілях на 2011—2015 рр.;

— Протокол між Державною митною службою України і Державною митною адміністрацією КНР про взаємну допомогу в перевірці достовірності задекларованої вартості товарів;

— Міжурядова угода про надання уряду України безоплатної допомоги;

— Угода про створення Спільної ділової ради між Торговельно-промисловою палатою України і китайським Комітетом сприяння міжнародній торгівлі та інші.

В.Янукович оцінив вартість інвестпроектів у рамках підписаних угод на 4 млрд. доларів[96].

· Саміт СНД у Душанбе (3 вересня 2011 року)

Україна не сприймає будь-якого тиску в процесі переговорів щодо перегляду ціни на російський газ. Про це заявив президент Віктор Янукович в Душанбе 3 вересня. «Будь-який тиск в цих питаннях — він для нас принизливий. І ми не дозволимо, щоб так з нами говорили. Коли йдуть переговори, на переговорах все, що завгодно буває, а коли ми виходимо в засоби масової інформації, нам треба дотримуватися чогось», — сказав Янукович.

 

Судимості. Зняття судимостей

15 грудня 1967 року у віці 17 років Віктор Янукович був уперше засуджений до 3 років позбавлення волі за участь у пограбуванні за статтею 141 ч.2 КК УРСР як член злочинного угруповання «Півновка». У зв'язку з амністією з нагоди 50-ти річчя Жовтневої революції термін покарання був зменшений судом до 1,5 років. Покарання Віктор Янукович відбував у Кременчуцькій виховній колонії упродовж 6—7 місяців і був умовно-достроково звільнений за клопотанням адміністрації за зразкову поведінку. За свідченням мешканця Сміли Миколи Московченка, який у той час також перебував у цій колонії, Віктор Янукович співпрацював з адміністрацією виправної установи.[143]

Удруге до кримінальної відповідальності Віктор Янукович був притягнутий за заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості за ст. 102 КК УРСР й засуджений 8 червня 1970 року до 2 років позбавлення волі. Але при цьому з невідомих зараз причин досудове слідство й розгляд справи в суді тяглися 9 місяців. За свідченням одного з приятелів Віктора Януковича Олександра Мартиненка, під час інциденту була присутня якась дівчина, яку Віктор Янукович начебто захистив від п'яних залицянь. Побутує легенда, що начебто справа насправді порушувалася за зґвалтування відповідно до статті 118 КК УРСР, але завдяки співпраці Януковича з «органами» буцімто зникла заява потерпілої, а справа була перекваліфікована. Відбував покарання у Єнакієвській виправній колонії № 52 у селищі Оленівка У грудні 1978 року судимості Януковича ухвалою Президії Донецького обласного суду були визнані безпідставними. Це стало можливим завдяки зверненню до Донецького обласного судукосмонавта Георгія Берегового, депутата Верховної ради СРСР[145].

Обставини цих справ суперечливо висвітлюються низкою засобів масової інформації.

2004 року до Донецька були скликані журналісти для прояснення ситуації із судимостями прем'єра, та голова Донецького апеляційного суду Олександр Кондратьєв не пред'явив журналістам нічого, крім наївного запитання: «У вас що, є підстави мені не вірити?»

2006 року була заведена кримінальна справа за фактом фальсифікації постанов суду про зняття судимостей з Віктора Януковича. Проте вона була закрита за відсутністю складу злочину у липні2006 року. 8 лютого 2005 Донецька обласна прокуратура, за вказівкою Генпрокуратури України, відновила розслідування у справі про можливі фальсифікації при знятті судимостей з Віктора Януковича. У липні 2005 року в ході перевірки, проведеної Донецькою обласною прокуратурою, було встановлено, що протягом 2002—2004 років співробітниками Донецького обласного апеляційного суду були підроблені дві постанови президії Донецького обласного суду від 27 грудня 1978 року про скасування стосовно Віктора Януковича вироків народного суду Єнакієве за ст. 141 ч. 2 («грабіж, пов'язаний з насильством») і ст. 102 («свідоме нанесення тілесних ушкоджень»). Експертиза, проведена Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром Керування МВС у Донецькій області, як і наступна, проведена Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром Управління МВС України, факт фальсифікації архівної справи № 386 Р-3410 підтвердила. Зокрема, у висновках обох експертиз відзначалося, що сторінки з постановами, що відрізняються складом паперу від інших сторінок, вставлені у справу після її розшивання, підпис судді Віталія Хованського, який вивчав справу Януковича, підроблений іншою особою. У жовтні 2005 року, однак, розслідування було припинено «у зв'язку з відсутністю складу злочину» — слідчим органам так і не вдалося виявити оригінали фальсифікованих документів, а склад злочину за ст. 366 ч.2 КК України припускає підробку винятково оригіналів. Віталій Бойко, головуючий у президії Донецького обласного суду того часу, а згодом голова Верховного Суду України, не раз заявляв, що особисто підписав постанови суду про зняття судимостей.

 

[ред.]Звання, посади, нагороди

· Президент Національного олімпійського комітету України (грудень 2002 — червень 2005).

· Член Президії НАНУ

· Дійсний член АЕНУ. Член-кореспондент Транспортної академії України.

· Заслужений працівник транспорту України (жовтень 1995).

· Член Антикризового центру (листопад 2003 — червень 2005).

· Заслужений працівник транспорту України (1995)[148]

· Почесний громадянин м. Димитрова Донецької області (2006)[149][ недійсне посилання ]

· Почесний громадянин Єнакієвого[150]

· Знак «Шахтарська доблесть» III, II, I ступеня.

· Знак «Шахтарська слава» III, II, I ступеня.

· Почесна грамота Кабінету Міністрів України (липень 2000).

· Орден «За заслуги» III ступеня (1998)[151], II ступеня (2000)[152], I ступеня (2002)[153]

· Орден Святого преподобного Нестора-літописця Києво-Печерського (1998).

· Орден Святого князя Володимира (1998).

· Орден Святого Даниїла Московського.

· Золота медаль Міжнародної федерації хокею (2003)[154][155]

· Олімпійський орден МОК (2007).[156][ недійсне посилання ]

· 23 липня 2010 Предстоятель РПЦ Кирил вручив Президентові України вищу нагороду Російської Православної Церкви — Орден РПЦ Святого рівноапостольного Князя Володимира I ступеня «за увагу до трудів зі зміцнення православ'я в Україні та у зв'язку з 60-річчям з дня народження»[157].

· Орден Дорогоцінного жезла (Монголія, червень 2011)[158]

· Орден Святого Месропа Маштоца (Вірменія, 30 червня 2011)[159][160]

· Національний орден Хосе Марті (Куба, жовтень 2011)[161]

· Орден Святого Гроба Господнього (Єрусалимська Православна Церква, 1 грудня 2011)[162]

· Орден «Ісмоілі Сомоні» першого ступеня (Таджикистан, 15 грудня 2011)[163]

· Орден Заїда (Об'єднані Арабські Емірати, листопад 2012)[164]

· Орден Незалежності (Держава Катар, листопад 2012)[165]

[ред.] Псевдонаукові ступені та неіснуючі нагороди

Янукович має численні наукові та псевдонаукові ступені[166].

· Свого часу Янукович вказував у своїй біографії, що є членом Каліфорнійської міжнародної академії науки, освіти, індустрії та мистецтв. Як з'ясувалося, такого наукового закладу не існує в природі.

· «Кембриджський міжнародний центр» нагородив В.Януковича медаллю — відзнакою за його наукові проекти та їхнє успішне втілення у Донецькому регіоні. За рішенням Кембриджського Центру його було нагороджено званням «людина року» в номінації «місцевий економічний розвиток» за 2000 рік і включено до річного видання Міжнародного Біографічного Центру. В той же час доктор Джейк Рейнольдз — заступник директора Програми з промисловості Кембриджського університету, яка займається різноманітними проектами для промисловців, підприємців, економістів тощо, заявив: «Я особисто ніколи не чув про Кембриджський міжнародний центр. Ви можете зв'язатися з університетським центром міжнародних відносин. Однак, я не знаю про існування на цьому факультеті жодних програм висунення на нагороди». 9 липня 2008 року, у день народження Віктора Януковича, російська громадська організація «Національний комітет громадських нагород» ухвалила рішення про нагородження його орденом Святого князя Олександра Невського І ступеня «за видатні заслуги і величезний особистий внесок у зміцнення економічного і культурного співробітництва між Росією та Україною». Про це повідомлялося на офіційному сайті Віктора Януковича. У державному реєстрі Російської Федерації ця нагорода зареєстрована під № 042. Але вже 24 вересня 2008 року Генеральна прокуратура Росії повідомила про те, що «Генеральною прокуратурою Росії і ФСБ Росії разом із ФНС Росії, Мін'юстом Росії, Геральдичною Радою при президенті Росії виявлені порушення закону в діяльності Академії проблем безпеки, оборони та правопорядку та автономної некомерційної організації „Національний комітет громадських нагород“, Академією і Національним комітетом усупереч чинному законодавству засновані 73 види ідентичних державним нагород, у тому числі ордена, медалі, нагрудні знаки, встановлені учені ступені». Таким чином Орден Святого князя Олександра Невського, яким був нагороджений лідер Партії регіонів Віктор Янукович, визнаний недійсним.

Наукові праці та інші публікації

Автор (співавтор) близько 30 наукових праць, зокрема книг:

· «Инфраструктура промышленного региона: теория, практика, перспективы» (1999)

· «Менеджмент инвестиционного проектирования и планирования» (т.2, в 3 кн.; 1996—1998, співавтор);

статей:

· «Состояние и проблемы деятельности банков в Донецкой области» (1998)

· «Статус обласної ланки управління соціально-економічним розвитком» (1998)

· «Регіональні проблеми формування і використання трудових ресурсів» (1999)

· «Украинско-российские экономические отношения в региональном аспекте: тенденции, особенности развития» (1999)

· «Шахтерские города Донецкой области: проблемы и пути решения» (1999, співавтор)

· «Проблемы реструктуризации хозяйственного комплекса промышленного региона» (1999, співавтор)

· «Проблемы и перспективы социально-экономического развития Донецкой области» (1999)

· «Засоби підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності регіону» (2000)

· «Экономические процессы управляемы» (2001) та ін.

· «Opportunity Ukraine», англійською мовою. — Відень: Видавництво Мандельбаум, 2011 — книгу було викрито у плагіаті.

· Сім'я

· Дружина — Янукович Людмила Олександрівна (1949 р.н.) — домогосподарка.

· Син — Олександр (1973 р.н.) — бізнесмен, зараз працює заступником генерального директора ТОВ «Донбаснафтопродукт», за освітою — лікар-стоматолог.

· Син — Віктор (1981 р.н.) — народний депутат України, член фракції «Партії Регіонів».

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 297 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)