АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Прийняття заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події

Завдання 4.

Так, Наказом Генеральної Прокуратури України від 17.08.2012 № 69 затверджено Положення «Про порядок введення єдиного реєстру досудових розслідувань», яке визначає, що реєстр утворено з метою забезпечення, єдиного обліку, оперативного контролю за додержанням законності під час проведення досудового розслідування та аналізу стану і структури кримінальних правопорушень вчинених у державі.

Наказом № 1050 від 19.11.2012 затверджено Інструкція «Про порядок ведення єдиного обліку в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події».

Прийнято спільний Наказ Генеральної прокуратури України Міністерства внутрішніх справ України Служби безпеки України державної податкової служби України «Про затвердження звітності за формами № 1-СЛ «Про роботу органів досудового розслідування», № 1-СЛМ «Основні показники роботи органів досудового розслідування» та Інструкції з їх складання» від 15 листопада 2012 року № 110/1031/1037/514.

Інструкція «Зі складання звіту про роботу органів досудового розслідування та ведення первинного обліку роботи слідчого» затверджена наказом Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України, Голови Служби безпеки України та Голови Державної податкової служби України від 15 листопада 2012 року № 110/1013/1037/514.

Завдання 5.

 

Завдання 6.

2.1. Єдина система обліку кримінальних та адміністративних корупційних правопорушень (далі – корупційні правопорушення) визначає такі форми інформаційних карток (облікових документів): форма 1-К – Інформаційна картка про кримінальне або адміністративне корупційне правопорушення; форма 2-К – Інформаційна картка про результати судового провадження про кримінальне корупційне правопорушення або розгляду справи про адміністративне корупційне правопорушення. а) при зверненні до суду з обвинувальним актом (п. 3 ч. 2 ст. 283, ст. 291 КПК України), з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності (ст. 44, 45, 47 – 49 КК України) та з клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру (п. 3 ч. 2 ст. 283, ч. 2 ст. 292, ч.1 ст. 511 КПК України); б) при закритті кримінального провадження, коли помер підозрюваний, крім випадків, якщо провадження є необхідним для реабілітації померлого (п. 1 ч. 2 ст. 283, п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК України); в) при закритті кримінального провадження стосовно кримінального правопорушення, щодо якого не отримано згоди держави, яка видала особу (п. 1 ч.2 ст. 283, п. 8 ч.1 ст. 284 КПК України). 2.4.2. Форма № 1-К про адміністративне корупційне правопорушення заповнюється на адміністративні корупційні правопорушення, адміністративні справи (протоколи про адміністративні правопорушення) за якими направлено до суду. Зазначена картка складається працівником (посадовою особою), який складав протокол про адміністративне корупційне правопорушення.

Працівники органів внутрішніх справ заповнюють форму № 1-К одночасно з Інформаційною карткою про адміністративне правопорушення форми 1-АПР

2.7.1. Знімаються з обліку особи, у відношенні яких було розпочато досудове розслідування чи розпочато провадження у справі про адміністративне правопорушення у разі постановлення судом виправдувального вироку у кримінальному провадженні, закриття провадження за відсутності події або складу корупційного правопорушення, неосудності особи, яка вчинила корупційне правопорушення. 2.7.2. Зняття з обліку осіб, яких притягнуто до кримінальної або адміністративної відповідальності за вчинені корупційні правопорушення, а також яких звільнено від кримінальної або адміністративної відповідальності за іншими підставами, здійснюється відповідно до законодавства України.

2.9. При заповненні даних про рід занять, службове становище (пункт 17 форми № 1-К) слід керуватися Довідником для заповнення пункту 17 інформаційної картки про кримінальне або адміністративне корупційне правопорушення форми 1-К (додаток).

 

3.1.1. Інформація щодо показників рядків 75-84 розділу 1 форми № 1-КОР подається органами прокуратури (у тому числі з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері) до підрозділів інформаційно-аналітичного забезпечення ГУМВС, УМВС до 2 числа місяця, що настає за звітним періодом. Ці показники узагальнюються та включаються до форми № 1-КОР в підрозділах інформаційно- аналітичного забезпечення ГУМВС, УМВС у цілому по регіону та по транспорту

3.1.2. Особливості подання інформації щодо показників рядків 75- 84 розділу 1 форми № 1-КОР для управлінь Міністерства внутрішніх справ України на транспорті (далі – УМВС на транспорті): інформація щодо показників рядків 75-84 розділу 1 форми № 1-КОР подається органами прокуратури у транспортній сфері до лінійних органів внутрішніх справ УМВС на транспорті за місцем учинення (реєстрації) корупційного правопорушення до 2 числа місяця, що настає за звітним періодом; працівники лінійних органів внутрішніх справ УМВС на транспорті, на яких покладено цей облік, направляють зазначену інформацію до УМВС на транспорті до 3 числа місяця, що настає за звітним періодом.

 

3.1.3. Розділ 4 форми № 1-КОР формується в слідчих підрозділах прокуратур, органів внутрішніх справ, Служби безпеки, Військової служби правопорядку в Збройних Силах України та органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства, усіх рівнів на підставі відомостей, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань матеріалів кримінальних проваджень і подається до підрозділів інформаційно-аналітичного забезпечення ГУМВС, УМВС до 3 числа місяця, що настає за звітним періодом, з одночасним направленням інформації стосовно розділу каналами електронної пошти.

3.4.1. Слідчі підрозділи центральних апаратів Генеральної прокуратури, МВС, Служби безпеки України та органу, що здійснює контроль за додержанням податкового законодавства, формують розділ 4 форми № 1-КОР, підписують та надають його ДІАЗ МВС до 3 числа місяця, що настає за звітним періодом, з одночасним направленням інформації стосовно розділу каналами електронної пошти.

3.6. Узагальнена форма № 1-КОР у цілому по Україні ДІАЗ МВС направляється до: Генеральної прокуратури до 8 числа місяця, що настає за звітним періодом; Служби безпеки, Міністерства доходів і зборів, Міністерства оборони, Державної судової адміністрації до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом; Державної служби статистики та Головного управління державної служби України до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом.

 

Завдання 7.

1.2. Звіт за формою N 1-АП заповнюють щороку органи (посадові
особи), уповноважені розглядати справи про адміністративні
правопорушення та визначені статтею 213 та главою 17 Кодексу
України про адміністративні правопорушення (80732-10)
(далі - КУпАП) та іншими законами України. Митними органами подаються два звіти за формою N 1-АП: 1) щодо громадян України; 2) щодо іноземців та осіб без громадянства. Звіт за формою N 1-АП подається органами (посадовими
особами), уповноваженими розглядати справи про адміністративні
правопорушення, до органу державної статистики за територіальним
принципом. II. Порядок заповнення форми N 1-АП

2.1. Форма N 1-АП заповнюється на підставі документів
первинного обліку справ про адміністративні правопорушення, що
перебували на розгляді в органі (у посадової особи), який складає
звіт, протягом звітного періоду.

2.2. У разі вчинення однією особою двох або більше
адміністративних правопорушень протягом звітного періоду при
заповненні форми N 1-АП кількість осіб наводиться за кількістю
розглянутих справ, тобто дані показника графи 5 мають дорівнювати
даним показника графи 7. У разі вчинення однією особою декількох адміністративних
правопорушень, справи щодо якої одночасно розглядалися одним і тим
самим органом (посадовою особою), наводяться у графі 5 як одна за
результатами розгляду та накладення стягнення у межах санкції,
установленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених. У
цьому випадку до основного стягнення може бути приєднане одне з
додаткових стягнень, передбачених статтями про відповідальність за
будь-яке з учинених правопорушень (відповідно до вимог частини
другої статті 36 КУпАП) (80731-10), і особа, до якої
застосовується стягнення, вказується в графі 7 як одна.

2.3. Справи, постанови за якими було скасовано, змінено або
переглянуто у зв'язку з нововиявленими обставинами, у звіті
відображаються як такі, що надійшли вперше, тобто без урахування
результатів попередніх розглядів цих справ. Справи, що в подальшому були передані за підвідомчістю на
розгляд іншому органу (посадовій особі), у звіті не вказуються. Якщо об'єднуються декілька справ, одна з яких надійшла в
попередньому звітному періоді, а інша - у звітному періоді,
остання, як така, що надійшла у звітному періоді, як виняток, у
звіті не обліковується. При роз'єднанні справ кожна з них реєструється як така, що
надійшла вперше, а результати їх розгляду відображаються у звіті
окремо за кожною справою. У графах 1-15 наводяться дані щодо кількості справ та осіб за
цими справами із врахуванням показника рядка 1 довідки
форми N 1-АП.

2.4. У графі Б указуються назви статей КУпАП (80731-10,
80732-10) або адміністративного правопорушення, відповідальність
за яке передбачена іншими законами України; у графі В указуються
номери статей відповідно до правопорушень, що наведені в графі Б.

2.5. У графі 1 наводяться дані про залишок справ про
адміністративні правопорушення, не розглянутих на початок звітного
періоду. У графі 2 наводяться дані про кількість справ, які надійшли
на розгляд протягом звітного періоду. У графі 2 указуються справи,
що належать до повноважень саме того органу (посадової особи), що
подає звіт. У графі 3 наводяться дані про загальну кількість повернутих
справ (відповідно до пунктів 1, 2 статті 278 КУпАП) (80732-10),
з якої у графі 4 вказується кількість справ, що повернуті
посадовій особі, яка складала протокол про адміністративне
правопорушення, для усунення недоліків, допущених при складанні
(оформленні) протоколу про адміністративне правопорушення
(відповідно до пункту 2 статті 278 КУпАП). У графі 5 наводяться дані про кількість розглянутих справ, за
якими винесено постанови (рішення); у графі 6 - залишок справ, не
розглянутих на кінець звітного періоду.

2.6. У графах 7-10 наводяться дані про кількість осіб, щодо
яких розглядались справи у звітному періоді, а саме:
у графі 7 - загальна кількість осіб, щодо яких розглядались
справи, у тому числі за результатами розгляду справ: про
накладення адміністративного стягнення (графа 8); про застосування
заходів впливу, передбачених статтею 24-1 КУпАП (80731-10)
(графа 9); про закриття справи (графа 10).

2.7. У графі 10 містяться дані про кількість осіб, щодо яких
справи було закрито у зв'язку з: передачею матеріалів на розгляд
громадської організації або трудового колективу (графа 11);
звільненням від адміністративної відповідальності за малозначністю
правопорушення з оголошенням усного зауваження (відповідно до
статті 22 КУпАП) (80731-10) (графа 12); передачею матеріалів
прокурору, органу досудового слідства або дізнання (графа 13);
відсутністю події і складу адміністративного правопорушення
(відповідно до пункту 1 статті 247 КУпАП) (80732-10) (графа 14);
закінченням строків накладення адміністративного стягнення
(відповідно до пункту 7 статті 247 КУпАП) (графа 15).

2.8. У графах 16-24 наводяться дані про кількість осіб у
справах, за якими було винесено постанови (рішення) про накладення
основних адміністративних стягнень (відповідно до статті 24 КУпАП)
(80731-10), у графах 25-26 - додаткових адміністративних
стягнень (відповідно до статті 25 КУпАП). У графі 24 наводяться дані про кількість осіб, до яких були
застосовані основні адміністративні стягнення, установлені іншими
законами України.

2.9. У графах 27-28 обліковуються суми штрафів, які було
накладено органом (посадовою особою), що звітує (графа 27), та
сплачено добровільно порушником, тобто без примусового виконання,
відповідно до частини першої статті 307 КУпАП (80732-10)
(графа 28). Поряд із цим у графі 28 має бути відображено розміри штрафів,
які були призначені до сплати у попередньому звітному періоді,
проте добровільна сплата відбулась у звітному періоді.

2.10. У графі 29 наводяться дані про установлений розмір
заподіяної правопорушенням майнової шкоди, у графі 30 - розмір
відшкодованої майнової шкоди, з якої у графі 31 - повернутої
власнику в порядку відшкодування. Також у графах 29-31 слід відображати відшкодовану у звітному
періоді майнову шкоду, яку було заподіяно адміністративним
правопорушенням, вчиненим у попередньому звітному періоді.

2.11. Дані у графах 27-31 наводяться у гривнях, цілими
числами.

 


Дата добавления: 2016-06-06 | Просмотры: 412 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)