АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

З-2: (до 5 хв.) Я, Клецько Оксана, другий гравець команди заперечення

Прочитайте:
  1. Другий стаціонарний етап надання високоспеціалізованої медичної допомоги при менінгококемії (спеціалізований інфекційний стаціонар – міський, обласний)
  2. С-2: (до 5 хв.) Я, Дмитро Коровко, другий гравець команди ствердження.

Продовжуючи думку першого гравця, я продовжую наполягати, що аборт – це особистий вибір жінки, і вона має право приймати рішення щодо долі частини свого тіла.

Аргументи:

1. Право на аборт як право особистого вибору жінки

Народження дитини – це особистий вибір, а не громадянський обов'язок жінки. Заборона абортів позбавляє жінок права розпоряджатися власним тілом та примушує їх до материнства всупереч волі, бажання, стану здоров’я та матеріальних можливостей. Штучне переривання вагітності – це проблема прав людини, тому воно може гарантуватися та регулюватися виключно Конституцією України (п. 1 ст. 92), а не підзаконними актами. Зміна цивільного законодавства України та заборона штучного переривання вагітності є неправомірною, оскільки обмежує права громадянок та порушує Конституцію України й норми міжнародних договорів.

2. Ембріон не можна вважати повноцінною людською істотою

Енциклопедичні данні стверджують, що «ембріон – це організм на ранніх стадіях розвитку. Розвивається зазвичай з плідного яйця, живиться за рахунок наявних у ньому запасів поживних речовин або за рахунок материнського організму...». За рахунок материнського організму - значить, не в змозі забезпечити собі самостійне існування. До самого народження у плоду багато органів або зовсім не працюють, або діють не так, як після народження. Наприклад, у нього не задіяне легеневе коло кровообігу, інакше працює серце, всі поживні речовини з крові матері плід одержує не через рот, як жива людина, а через пуповину. Легені плоду не функціонують, як у дорослої людини. Закладка органів і систем плода відбувається в основному в першому триместрі вагітності - тобто переривання вагітності на цьому терміні не може бути оголошено вбивством людини.

3. Аборт після зґвалтування є виправданим

За статистикою більше 50% дівчат та жінок хоча б 1 раз в житті піддавалися сексуальному насильству. У 31% жертв розвивається посттравматичний стресовий розлад. Більше 10% з цих людей страждають від нього усе життя. Трапляються випадки, коли жінка вагітніє після зґвалтування, і в таких випадках не можна засуджувати жінку за те, що вона намагається позбутися від того, що нагадує їй про пережите.

4. Заборона абортів призведе до народження небажаних дітей.

Небажані діти – це діти, народження яких було небажано для обох або одного з батьків. Небажаних дітей можна розділити на 2 категорії: перша – це діти, народження яких не хотіли взагалі, а також незаплановані за часом так звані "несподівані" діти; друга категорія – це діти, небажані по статі. В обох випадках страждають і батьки і діти. Таким дітям можуть бути притаманні почуття самотності, залишених і неприкаяності. Вони частіше бажаних дітей відчувають депресію, афективні розлади, невмотивовану агресивність або аутоагресії (від обгризання нігтів до спроб самогубства), схильність до алкоголізму та інших залежностей. У свою чергу батьки відчувають подібні симптоми. Тож народження небажаних дітей несе за собою небажані наслідки для обох сторін.

5. Загроза життю матері та загроза важкої патології плода є показаннями для проведення аборту

Ця точка зору розглядає аборт, як засіб запобігання появи на світ дітей з важкими патологіями — несумісними з життям, чи які обмежують термін життя немовляти від 0,5-2 років тощо. Розвиток медицини, різноманітні аналізи дозволяють на ранніх термінах виявити важкі хвороби. Ультразвукове обстеження також дозволяє виявити низку органічних порушень розвитку, тож жінка може зробити аборт, та не піддавати нікого на подальші страждання.

6. Загроза втрати здоров'я та життя.

Заборона абортів – не здатна знищити аборт як явище, проте сприяє його тінізації, створенню корупційних схем підпільних та водночас ризикованих та дорогих абортів. А це ставить під загрозу життя та здоров’я тисяч жінок. Щороку в світі від нелегальних абортів помирають 70000 жінок. Тож, заборона абортів буде тільки сприяти зростанню цього числа.

Підсумовуючи усе вищесказане, ми вважаємо рішення заборонити аборти недоцільним. Адже заборона абортів позбавляє жінок права розпоряджатися власним тілом та примушує їх до материнства всупереч волі, бажання, стану здоров’я та матеріальних можливостей.

Раунд перехресних запитань (до 3 хв.)


Дата добавления: 2015-08-26 | Просмотры: 430 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)