АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Кримінальний аборт

Прочитайте:
  1. A. Почавшийся аборт.
  2. АБОРТ РАСШИРЕНИЕ И УДАЛЕНИЕ НА ПОЗДНЕМ СРОКЕ. Медицинский аборт.
  3. Безопасный аборт.
  4. Класичний аборт.
  5. Типы абортов. Как происходит Аборт.

З погляду сучасного українського законодавства кримінальним (незаконним) вважається штучне переривання вагітності зроблене особою, що не має медичного сертифіката за фахом "лікар акушер-гінеколог". Ц.о. якщо в умовах стаціонару, медичного центра або сільської лікарні вагітність перерве дипломований лікар- фахівець, що не є гінекологом, то це буде кваліфіковано, як злочин. Але з іншого боку, якщо акушер гінеколог запропонує зробити переривання вагітності на приклад в сараї власної дачі, то порушенням закону це бути не буде.

У приватній переписці деяких акушерів-гінекологів нерідко зустрічаються питання про те, як самостійно перервати вагітність на ранніх термінах. Тому багато лікарів розповідають про доступні в побуті способах переривання вагітності і непоправній шкоді здоров'ю, що вони наносять.

Перший популярний спосіб докладно описаний у повісті А. Приставкіна "Діти Арбата" полягає в загальному впливі на організм. Щоб викликати аборт жінка приймає гарячу ванну або душ, обклеює себе гірчичниками. У ряді випадків маніпуляції викликають скорочення матки і викидень. До цього ж способу можна віднести миття на терміну 10 - 12 тижнів вагітності стель, тривалу труску їзду, навмисне падіння на живіт, до приклада із шафи, здавлення матки руками. Небезпека полягає в розвитку маткових кровотеч, що досить важко зупинити. У залежності від методики самостійного аборту летальність (жіноча смертність) коливається від 25 до 40%.

Другий метод - введення в порожнину матки твердих предметів: кулькових ручок, олівців, в'язальних спиць, довгих пташиних пер, дерев'яних паличок, бужів (металеві штирі для розширення природних отворів), катетерів. Поряд із введенням твердих предметів особливо кмітливі особи впорскують зі шприців, спринцівок і інших підручних засобів у порожнину матки різні рідини. Використовуються самі різні речовини: спиртова настойка йоду, розчин марганцівки, столовий оцет, мильна вода. Результат - зараження крові, хімічні опіки, гнійне запалення внутрішніх статевих органів. У кращому випадку, видаливши матку, жінці удається врятувати життя, правда вона вже не зможе мати дитини. У 30-60% випадків представниці слабкої статі просто вмирають. Деякі приймають гормональні ліки або отрути. Відкіля простій людині знати в якій концентрації ліки викликають викидень, часом досвідчений гінеколог затрудняється з відповіддю. Так і народжуються на світло діти з численними уродженими каліцтвами, приречені мучитися все життя.


Дата добавления: 2015-08-26 | Просмотры: 374 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)