АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фізичні вправи для дітей з ДЦП

Прочитайте:
  1. А. Політравма у дітей.
  2. АЛЕРГІЧНИЙ РИНІТ У ДІТЕЙ.
  3. Аналіз причин незадовільного стану здоров’я дітей
  4. Анатомо-фізіологічні особливості системи травлення в дітей
  5. АУСКУЛЬТАЦІЯ ЛЕГЕНЬ У ДІТЕЙ. СЕМІОТИКА ЗАХВОРЮВАНЬ ОРГАНІВ ДИХАННЯ.
  6. Будова молекули сахарози і її фізичні властивості.
  7. Гемобластози у дітей.
  8. Глава 1: аліментні зобов'язання батьків і дітей.
  9. Глибока методична ковзна топографічна пальпація за методикою В.П. Образцова-М.Д. Стражеска та інші фізичні методи обстеження органів черевної порожнини.
  10. Диференційно-діагностичні ознаки ревмокардиту, неревматичного кардиту та функціональної кардіопатії у дітей

М’ячі великих розмірів (56см і 41см) використовуються для розвитку навичок балансування та просторового орієнтування, розуміння будови свого тіла, і його роботи. М’ячик маленького розміру (28см) зручний для різних вправ: катання, кидання, штовхання та ін.

1. Поставте дитину спиною до м’яча, ноги спираються на м’яч, посадіть по центру м’яча, відкотивши його назад. Похитуючи, стимулюйте розвиток навичок рівноваги. На більш просунутому етапі можливі спеціальні вправи на м’ячі, руки прямі в сторону, похитуючись, намагатися утримати рівновагу.

2. Дитина в положенні на животі на м’ячі розміром, відповідним його зростанню, руки прямі витягнуті вперед, притримуючи дитини за стегна, штовхніть м’яч вперед, викликаючи захисну реакцію на повне розгинання.

3. Дитина лежить на животі, на м’ячі відповідного розміру. Притримуючи дитину за стегна, обережно качніть м’яч вперед-назад, в сторони, стежачи за реакцією дитини.

4. Дана вправа рекомендується для дітей з хворої спастикою. Дитина лежить, похитуючи м’яч, добийтеся зменшення м’язового тонусу. Необхідно стежити за реакцією дитини, щоб запобігти перерозгинання.

5. Вправи на розвиток умінь переносити вагове навантаження на коліна, наприклад: пройти на колінах, спираючись на модуль більшого розміру.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 913 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)