АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Огляд теми

Прочитайте:
  1. Дезінфекція предметів, якими користувався пацієнт, та обробка шкіри рук медперсоналу після огляду хворого із заразною формою сифілісу.
  2. Догляд за новонародженим з неонатальною жовтяницею
  3. Догляд за новонародженим з неонатальною жовтяницею
  4. Догляд за новонародженим з неонатальною жовтяницею
  5. Догляд за новонародженим з неонатальною жовтяницею
  6. Догляд за новонародженим з неонатальною жовтяницею
  7. Загальний огляд (Inspectio)
  8. ЗАГАЛЬНИЙ ОГЛЯД ХВОРОГО
  9. Кафедра загальної хірургії з доглядом за хворими
  10. Огляд артерій тулуба і кінцівок

Протиаритмічні препарати нормалізують провідність імпульсів по нервових волокнах серцевого м'яза, знижуючи його збудливість, що і забезпечує ритмічність скорочень.

Препарати, що нормалізують ритмічність серцевих скорочень, мають різний механізм фармакологічної дії і належать до різних фармакологічних груп, залежно від цього їх застосовують при відповідних розладах серцевої діяльності.

Фармакодинаміка: загальна дія антиаритмічних препаратів зводиться до впливу на кліткові мембрани, на транспорт іонів Na, K, Ca, їх взаємозв’язок і дія на електрофізіологічні процеси в міокарді.

1. Препарати ваготропної дії - посилюють гальмівний вплив блукаючого нерва на серце і зменшують реактивність міокарда на дію екзогенних подразників. Вони сповільнюють частоту серцевих скорочень і нормалізують ритмічність серцевої діяльності, їх застосовують при аритміях вегетативного походження (ацетилхолін, карбохолін, ареколін, фізостигмін).

2. Препарати міотропної дії впливають безпосередньо на серцевий м'яз і зменшують реактивність міокарда на дію нервових імпульсів, зменшуючи реактивність серцевого м'яза на дію адреналіну, сповільнюють частоту серцевих скорочень,і, знижуючи потребу міокарда в кисні, що є додатковим фактором антиаритмічної дії, нормалізують ритм серцевих скорочень (анаприлін, віскен, індерон, орнід);

- впливають на мембранний потенціал скоротливих міофібріл (хінідіну сульфат, новокаїн амід, етимозан, дифенин). Також сюди відносять аспаркам, панангін та інші.

3. Препарати змішаної групи (верепамін, карінафор) - антагоністи іонів кальцію. Затримуючи трансмембранний перехід іонів Са з позаклітинної рідини у цитоплазму міофібрил міокарда, зменшують скоротливість контрактивних білків, гальмують передсердно-шлуночкову провідність, затримують слабкі і пропускають сильні нервові імпульси, в результаті чого зменшується частота та нормалізується ритмічність серцевих скорочень.

4. Препарати, що впливають на метаболізм в міокарді (кокарбоксилаза, рибоксин) – покращують обмінні процеси в міокарді, відновлюють енергетичні процеси.

Показання:

1. Аритмії вегетативного походження.

2. При хворобах різної етіології,. у разі виникнення ускладнень роботи серця, тобто функціональні розлади серцевого ритму

3. Синусова і параксизмальна тахікардія.

4. Екстрасистолія.

5. Миготлива аритмія.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 390 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)