АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Протипоказання

Прочитайте:
  1. Відносні протипоказання
  2. Вплив взяття крові на організм донора, протипоказання до донорства крові
  3. Клізми: види (очисна, сифонна, олійна, гіпертонічна, лікувальна), показання, протипоказання до їх застосування.
  4. Показання і протипоказання до реконструктивної операції

1. Тяжкі порушення провідності по шлуночкам серця

2. Міокардит.

3. Недостатність кровообігу.

4. Передсердно - шлункова блокада.

5. Судинна гіпотензія.

Важливо:

1. При виборі препарату потрібно ураховувати не тільки його специфічні антиаритмічні особливості, але і загальні фармакологічні властивості (вплив на інші функції і системи організму), а також можливі побічні ефекти.

2. Необхідно ураховувати, що антиаритмічні препарати в зв’язку з дією на провідну систему серця можуть в окремих умовах викликати протиаритмічну дію.

Новокаїнамід - Novocainamidum, В-діетиламіноетиламіду параамінобензойної кислоти гідрохлорид.

Властивості: білий кристалічний порошок, без запаху і смаку, добре розчиняється у воді.

Форма випуску: таблетки по 0,25 г, 10%-ний розчин в ампулах по 5 мл.

Зберігання: за списком Б.

Дія: новокаїнамід затримує слабкі імпульси, що надходять до серцевого м'яза із вогнища збудження, знижує збудливість серцевого м'яза, що супроводжується сповільненням частоти серцевих скорочень і нормалізацією ритмічності роботи серця.

Показання, способи і дози застосування: при порушенні серцевого ритму (екстрасистолія, пароксизмальна тахікардія, миготлива аритмія) його вводять всередину, а для блокади приступів серцевої недостатності - внутрішньовенне.

Дози всередину: дрібним тваринам - 0,5-1- г 3-4 рази на день. Внутрішньовенне вводять 2-3 мл 10%-ного розчину, розбавленого 20-ЗО мл 5%-ного розчину глюкози, або 0,9%-ного розчину натрію хлориду.

Хінидину сульфат - Chinidini sulfas - правоповернений ізомер хінидину.

Властивості: безбарвні кристали, або білий кристалічний порошок, без запаху, гіркий на смак, погано розчиняється у воді (1:8000).

Форма випуску: порошок.

Зберігання: за списком Б.

Д і я: хінидину сульфат проявляє сильну антиаритмічну дію.

Показання, способи і дози застосування: при пароксизмальній тахікардії, миготливій аритмії, екстрасистоліях, викликаних розладами вегетативної іннервації.

Дози всередину: коням - 10-20 г; коровам - 10-25; вівцям - 1-4; собакам - 0,1 - 1 г, вводять 4-5 разів на добу.

До протиаритмічних препаратів також відносять аспаркам, панангін, кордарон, верапаміл, етмозин та багато інших. До препаратів, які покращують обмін речовин в міокарді, і, таким чином нормалізують ритм серця, відносять рибоксин, кокарбоксилазу.

Проитиаритмічну дію мають також і інші фармакологічні групи препаратів, але проти аритмічна дія проявляється іншою фармакодинамікою (це такі препарати, як ацетилхолін, карбохолін, препарати серцевих глікозидів).


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 419 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)