АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лікування. 1Дієтотерапія займає важливе місце в лікуванні кишкових токсикозів

Прочитайте:
  1. Лікування.
  2. Лікування.
  3. Лікування.
  4. Лікування.
  5. Лікування.
  6. Лікування.
  7. Лікування.
  8. Лікування.
  9. Лікування.

1Дієтотерапія займає важливе місце в лікуванні кишкових токсикозів. 2.Водно-чайна пауза становить у середньому 18—24 год, у дітей перших місяців життя і при гіпотрофії II—III ступеня вона скорочується до 12—9—6 год.

3.Рідину (кімнатної температури) дають по 2—3 чайні ложки кожні 10— 15 хв.

4.Призначають переварену воду або чай з 3 % цукру, 5 % розчин глюкози, рисовий відвар, ізотонічний розчин натрію хлориду, розчин Рінгера, регідрон або ораліт.

 

Добова кількість рідини залежить од віку і ступеня зневоднення дитини і

 

становить 150—220 мл/кг маси, з них 50—80 % вводять внутрішньовенне краплинне.

Склад інфузійних розчинів визначається типом ексикозу,

 

Після закінчення водно-чайної паузи призначають годування за принципом максимального щадіння.

 

Ре жим годування здебільшого зберігається таким самим, як і до захворювання (7—6—5 годувань на добу).

 

Десятиразове годування з інтервалом у 2 год призначають рідко, тому що воно зриває харчовий стереотип і негативно впливає на функцію травних залоз.

Після закінчення водно-чайної паузи і до періоду нормалізації випорожнень призначають терті яблука, морквяний суп по 10—20 мл на прийом (100—200 мл на добу), який багатий на солі калію, луги, пектини.

 

a. Дитина повинна одержувати зціджене грудне молоко.

b. Якщо його немає, допускається використання адаптованих молочних сумішей у розведенні 2: 1 концентрованим рисовим відваром, В-кефіру або інших кисломолочних сумішей.

c. Кількість їжі на першу добу після паузи становить 100 мл '(по 15—20 мл 7-5 разів або по 20 мл кожні 2 год 10 разів на добу),

d. далі щодня збільшується на 100 мл. З 5-6-го дня лікування

e. у разі зникнення ознак токсикозу дієту поступово розширюють відповідно до віку за рахунок рисової, гречаної, потім манної каші.

f. При десятиразовому годуванні кількість приймань їжі зменшується до 7-6-5 (залежно од віку дитини).

g. Максимальний об'єм їжі на одне приймання при десятиразовому годуванні становить 50 мл.

h. При задовільному загальному стані дитини і нормальних випорожненнях на другому тижні лікування вводять овочеві протерті супи і пюре, сир, м'ясне пюре, якщо дитина одержувала їх до захворювання.

У лікуванні токсичної диспепсії велику роль відіграє організація правильного режиму і догляду за дитиною вона підлягає ізоляції до одержання результатів триразового бактеріологічного дослідження калу.

1.Здійснюють інфузійну терапію, спрямовану на відновлення водно-сольового обміну, активної реакції внутрішнього середовища організму, гемодинаміки.

2.Застосовують антибактеріальну терапію, тому що токсична диспепсія є синдром, що спричинюється не тільки аліментарним, а й інфекційним фактором.

3. Показані препарати аміноглікозидів (гентаміцин, бруламіцин, канаміцин. амікацин, сизоміцин), пеніцилінового ряду (ампіцилін, ампіокс, карбеніцилін), цефалоспорини (цефазолін, цефамезин, кефзол; клафоран), макроліди (еритроміцин, олеандоміцин), поліміксин М, фуразолідон, невіграмон, ін-тестопан, ентеросептол, сульфаніламіди (фталазол, бісептол), вибір яких зумовлюється характером збудника ї його чутливістю до антибактеріальних засобів.

4.Вводять глікокортикоїди, вітаміни, стимулюючі (імуноглобулін, плазма, метилурацил та ін). і симптоматичні засоби.

 


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 551 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)