АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вірусні гепатити В і С

Прочитайте:
  1. Аденовірусні інфекції
  2. Арбовірусні інфекції
  3. ВІРУСНІ ГЕПАТИТИ
  4. Гепатити
  5. Ентеровірусні інфекції
  6. Змістовий модуль 3. Вірусні гепатити. ВІЛ-інфекція.
  7. Коронавірусні інфекції
  8. Ротавірусні гастроентерити
  9. Хронічні вірусні гепатити

Вірусні гепатити


План

1.Загальна характеристика групи вірусних гепатитів. Особливості етіології. Епідеміологія. Патогенез. Клініка. Ускладнення.

2. Лабораторна діагностика. Інструментальні методи діагностики. Диференціальна діагностика.

З.Лікування. Диспансерне спостереження. Профілактика.


Актуальність

Вірусний гепатит А поширений повсюдно, характеризується високим рівнем захворюваності з періодичним сезонним його підвищенням. Переважно є хворобою дітей, але за несприятливих соціально-економічних і гігієнічних умов досить часто реєструється серед дорослих. Високий рівень за­хворюваності на цю інфекцію призводить до значних економічних збитків. Гепатит А поширений на всій території України.

Вірусні гепатити В і С

Актуальність зумовлена значним поширенням, високим рівнем захворюваності, можливістю розвитку тяжких ускладнень і хронізації процесу, серйозними економічними втратами. Зараз, за даними ВООЗ, на Земній кулі нараховується понад 300 млн. носіїв вірусу гепатиту В і близько 100 млн. носіїв вірусу гепатит С. Таке розповсюдження безсимптомного вірусоносійства та форм захворювань, що не діагностуються дуже ускладнює боротьбу з вірусними гепатитами. Україна належить до країн із середньою поширеністю цих інфекцій. Однак стрімкий ріст ін'єкційної наркоманії, слабка матеріальна база лікувальних закладів, недостатні рівні використання одноразових медичних інструментів і обстеження донорів біологічних тканин створюють сприятливі передумови для подальшого росту захворюваності.

Вірусні гепатити – це група інфекційних хвороб печінки з фекально-оральним і рановим механізмами зараження, що перебігають з інтоксикацією, збільшенням печінки, порушенням її функції та жовтяницею або безсимптомно.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 496 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)