АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Зовнішнє акушерське обстеження

Прочитайте:
  1. II УЗ-обстеження (18-21 тиж.)
  2. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  3. Алгоритм клінічного обстеження жінок з ІПСШ
  4. Алгоритм лабораторного обстеження жінок з ІПСШ
  5. Апаратні та інструментальні методи обстеження.
  6. Внутришне акушерське дослідження
  7. Для оцінки санітарного стану пологового будинку проведено обстеження медичного персоналу на бактеріоносійство. Які мікроорганізми особливо небезпечні для оточуючих?
  8. ЗАГАЛЬНЕ ОБСТЕЖЕННЯ ХВОРИХ З ГІНЕКОЛОГІЧНОЮ ПАТОЛОГІЄЮ (РУБРИКА Г)
  9. ЗОВНІШНЄ ЗАСТОСУВ ННЯ ЛІКАРСЬКИХ РЕЧОВИН ДЛЯ ЛІКУВАННЯ УРАЖ НЬ ШКІРИ

- Молочні залози: форма, величина, стан сосків (плоскі; випуклі; втягнуті), пігментація сосків.

- Зовнішній огляд живота (форма, симетричність, наявність рубців вагітності та пігментації окремих ділянок тіла вагітної; стан пупку (втягнутий; вип’ячений; на одному рівні з шкірою живота).

- Пальпація живота: наявність тонусу матки (підвищений або в нормотонусі); характеристика перейм (частота, тривалість, інтенсивність).

- Провести вимірювання окружності живота (ОЖ) та висоти стояння дна матки (ВДМ) сантиметровою смужкою (одиниця вимірювання – сантиметри); зробити запис в історії пологів.

- Провести зовнішнє акушерськє обстеження за допомогою прийомів за Леопольдом з детальним описом методики цього обстеження. Це дозволить визначити передлежання плода, положення плода, позицію, вид та відношення передлеглої частини плода до входу в малий таз.

- Провести вимірювання лобно-потиличного розміру головки плода, довжини плода в порожнині матки.

- Зовнішня пельвіометрія. Проводиться при першому огляді вагітної в жіночій консультації і в пологовому будинку; при необхідності вимірювання тазу повторюють в пологах. Необхідно провести вимірювання основних розмірів тазу (при необхідності – вимірювання бокових та косих розмірів тазу); визначити індекс Соловйова; розміри ромба Міхаеліса; розміри виходу з малого тазу; окружність тазу; висоту тазу; кут лонного зрощення. Описати характеристику цих розмірів та анатомічних об’єктів; написати їх назву на латинський мові.

- При наявності пологової діяльності провести зовнішні прийоми по визначенню ступеня розкриття шийки матки (за висотою контракційного кільця; за висотою дна матки).

- Виконати аускультацію серцевої діяльності плода (визначити локалізацію зони найбільш чіткого прослуховування серцевих тонів; дати характеристику їх частоті, ритму та звучності).

- Визначити передбачувану масу плода за наступними формулами: МП (г) = ОЖ х ВДМ; або МП (г) = ((ОЖ+ВДМ)/4)*100

- Встановити передбачуваний строк пологів за наступними даними:

- за першим днем останньої менструації;

- по даті першого ворушіння плода;

- по першій явці в жіночу консультацію;

- по даті видачі листка тимчасової непрацездатності в зв’язку з вагітністю та пологами (дородова відпустка)

- за даними ультразвукового дослідження;

- за думкою жінки.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 669 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)