АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Протокол практичного заняття _______. Тема: “Лікарські засоби, що діють на кровотворення

Прочитайте:
  1. A - адреноблокаторы
  2. A .Гемоторакс
  3. A b с d
  4. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY
  5. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY (STANDARD) LANGUAGE
  6. A BRIEF OUTLINE OF THE DEVELOPMENT OF THE ENGLISH LITERARY LANGUAGE
  7. A GOOD ONE
  8. A GOOD ONE
  9. A GUIDELINES FOR WRITING
  10. A NEW ROLE OF MARKETING AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES IN BUSINESS AND SOCIETY: LOCAL AND GLOBAL ASPECTS (NRMCTBS 2015)

Тема: Лікарські засоби, що діють на кровотворення. Препарати для парентерального харчування. Плазмозамінні та дезінтоксикаційні розчини.

Мета: Закріплення питань фармакодинаміки та фармакотерапії лікарських засобів, що впливають на кровотворення. Препаратів для парентерального харчування. Плазмозамінні та дезінтоксикаційні розчини. Виписування рецептів і їх фармакологічний контроль, рішення фармакологічних та ситуаційних задач.

Кількість навчальних годин: 4

Оснащення: Довідкова література (різноманітні рецептурні довідники), комплекти упаковок лікарських препаратів даної теми.

Вихідні знання:

1. Основні уявлення про анемію. Види анемії.

2. Характеристика за алгоритмом лікарських засобів, які впливають на еритропоез: фероплект, ферковен, жектофер, фероградумет, фероплекс, ферум лек, коамід, ціанокобаламін, кислота фолієва, тардіферон.

3. Характеристика за алгоритмом лікарських засобів, які впливають на лейкопоез: натрію нуклеїнат,тималін, левамізол, меркаптопурин, циклофосфамід.

4. Характеристика за алгоритмом препаратів для парентерального харчування. Плазмозамінних та дезінтоксикаційних розчинів: поліглюкін, реополіглюкін, розчин натрію хлориду, Рінгера-Локка, «Дисоль», «Трисоль», гемодез-Н, амінокровін, глюкоза.

 

Хід роботи:

Розвязати фармакологічні задачі:

 

1. Визначте препарати, до якої групи вони належать? Для кращого всмоктування ці препарати приймають з аскорбіновою кислотою.

__________________________________________________________________________________

 

2. Визначте препарат: комбінований препарат має у своєму складі кобальт та амід нікотинової кислоти. Призначають при анемії.

__________________________________________________________________________________

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 425 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)