АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Значення анатомії, фізіології та гігієни дитячого організму для педагогіки, психології

Прочитайте:
  1. А.3.3.4. Призначення статинів
  2. Активна детоксикація організму
  3. Анатомо-фізіологічна характеристика шляхів виведення з організму продуктів обміну речовин, можливі порушення.
  4. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  5. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.
  6. Біологічне значення гарячки
  7. Біологічне значення залоз внутрішньої секреції
  8. Біологічне значення нервової системи
  9. Будова нервового волокна, нерва, значення міелізації. Роль синапсів, медіаторів у проведенні збудження
  10. Введення інсуліну у флакон з розчином глюкози за призначенням лікаря

Знання анатомії і фізіології людини, а особливо анатомії і фізіології дитячого організму, має виключно велике значення для педагогіки, пси­хології, шкільної гігієни, фізичного виховання.

Знаючи вікові особливості дітей, вчитель або вихователь на основі закономірностей вікового розвитку може правильно навчати і всебічно виховувати їх. Без знання особливостей будови, життєвих функцій рос­тучого організму, умов, необхідних для нормального розвитку дитини, не можна правильно поставити навчальну і виховну роботу, дозувати розумове і фізичне навантаження дітей, побудувати систему фізичних і спортивних вправ, які повинні виховувати здорову дитину.

Тому, пропонований курс покликаний розкрити майбутнім педаго­гам, вихователям, психологам закономірності розвитку дітей в різні вікові періоди. Знання цих закономірностей є важливим фундаментом для гли­бокого вивчення і осмислення курсу загальної і педагогічної психології, педагогіки. На базі цих знань можуть бути розроблені заходи щодо охо­рони здоров'я, раціональної організації режиму дня дітей і підлітків, нау­ково обгрунтовані педагогічні підходи до здійснення навчально-вихов­ного процесу з урахуванням функціональних можливостей школярів у різні вікові періоди.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 671 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)