АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПОШКОДЖЕННЯ І ХІРУРГІЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ХРЕБТА, ТАЗУ. 310. Попередній діагноз: Відрив правої передньої верхньої ості

Прочитайте:
  1. D. Скоріше за все ятрогенне захворювання з елементами неврозу,однак пацієнтку слід до обстежити
  2. E. остаточного гемостазу.
  3. II. Захворювання, викликані впливом промислових аерозолів
  4. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  5. III. Історія теперішнього (нинішнього) захворювання (Anamnesis morbi)
  6. IV. Захворювання, синдроми і феномени
  7. V. РЕВМАТИЗМ. ХВОРОБИ СУГЛОБІВ. СИСТЕМНІ ЗАХВОРЮВАННЯ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ.
  8. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.
  9. XVI. Догляд за хворими з пошкодженнями та захворюваннями голови.
  10. XVIII. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями грудної клітки та органів грудної порожнини.

 

310. Попередній діагноз: Відрив правої передньої верхньої ості. Дії фельдшера: покласти потерпілого на спину на твердий щит, в позі „жаби”, знеболити, викликати „Швидку допомогу”, направити пацієнта в травматологічне відділення. План обстеження: рентгенографія кісток тазу. План лікування: постільний режим на щиті 3 тижні, нога з ураженої сторони кладеться на шину Белера. При значному зсуненні уламку – операція металоостеосинтезу.

 

 

311. Попередній діагноз: Остеохондроз поперекового відділу хребта. Грижа між- хребцевого диску. Гострий дискогенний радикуліт. Дії фельдшера: надати пацієнтові горизонтального положення, бажано на щиті, знеболення, викликати „Швидку допомогу”, направити в нейрохірургічне відділення. План лікування: знеболення, дегідратаційна терапія, паравертебральні новокаїнові блокади; після покращання стану, зменшення болю – фізіотерапія, масаж, мануальна терапія. При відсутності ефекту на протязі 2 місяців, інтенсивному больовому синдромі – операція дискектомія.

 

 

312. Попередній діагноз: Компресійний перелом тіл шийних хребців. Дії фельдшера: іммобілізація голови коміром Шанца, шиною Єланського або двома шинами Крамера в модифікації Башмакова, надати пацієнтові горизонтального положення, знеболити, викликати „Швидку допомогу”, направити пацієнта в травматологічне відділення.

 

 

313. Попередній діагноз: Перелом кісток тазу з порушенням цілості переднього на- півкільця. Шок ІІ ст. дії фельдшера: надати потерпілому горизонтального положення на щиті в позі „жаби”, знеболити, почати протишокову терапію, викликати „Швидку допомогу”, направити пацієнта в травматологічне відділення.

 

 

314. Попередній діагноз: Відривний перелом поперечних відростків поперекових хребців зліва. Дії фельдшера: покласти потерпілу на спину на твердий щит або на живіт на м’які ноші, знеболити, викликати „Швидку допомогу”, направити в травматологічне відділення.

 

 

315. Попередній діагноз: Відривний перелом поперечних відростків поперекового відділу хребта.(„перелом землекопів”). Дії фельдшера: покласти потерпілого на спину на твердий щит або на живіт на м’які ноші, знеболити, викликати „Швидку допомогу”, направити в травматологічне відділення.

 

 

316. Попередній діагноз: Перелом тіл ХІІ грудного і І поперекового хребців з ушкодженням спинного мозку. Шок ІІ ст. Дії фельдшера: покласти потерпілого на спину на твердий щит, з валиком під попереком, або на м’які ноші на живіт, знеболити, почати протишокову терапію, швидко і обережно транспортувати в нейрохірургічне відділення.

 

 

317. Попередній діагноз: Компресійний перелом тіл І-ІІ поперекових хребців, з ушкодженням спинного мозку. Шок ІІ ст. Дії фельдшера: покласти потерпілого на спину на твердий щит, з валиком під попереком, або на м’які ноші на живіт, знеболити, почати протишокову терапію, швидко і обережно транспортувати в нейрохірургічне відділення.

 

318. Попередній діагноз: Закритий перелом кісток тазу з одночасним порушенням цілості переднього і заднього напівкілець (перелом Мальгеня). Шок ІІ ст. Дії фельдшера: надати потерпілому горизонтальному положенні на твердому щиті, в позі „жаби”, холод на ділянку тазу, знеболення, гемостатична, протишокова терапія, швидке і обережне транспортування в травматологічне відділення.

 

 

319. Попередній діагноз: Перелом остистих відростків VIII-IX-X грудних хребців. Дії фельдшера: надати потерпілому горизонтального положення на спині на щиті або на животі на м’яких ношах, знеболити, викликати „Швидку допомогу”, направити в травматологічне відділення.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 716 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)