АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталони відповідей до задачі № 20

Прочитайте:
  1. А. Задачі для самоконтролю
  2. А. Ситуаційні задачі.
  3. А. Ситуаційні клінічні задачі
  4. А.Ситуаційні клінічні задачі
  5. Б. Задачі для самоконтролю
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. Діагноз: Негоспітальна пневмонія правої легені.

а) Додаткові методи обстеження:

- ЗАК, ЗАС;

- біохімічне дослідження крові;

- загальний аналіз мокротиння;

- аналіз харкотиння на чутливість до антибіотиків;

- Rtg, ОГК;

- спірографія.

б) План лікування:

- ліжковий режим;

- антибіотики (напівсинтетичні пеніциліни, макроліди, цефалоспорини);

- фторхінолони;

- бронхолітики;

- протикашлеві;

- відхаркуючі;

- стимулятори сурфактанту;

- фіз. процедури.

2. Продемонстуйте вимірювання та реєстрацію температури тіла

Мета:Діагностична.
Показання:Призначення лікаря.
Протипоказання:Немає.
Місце виконання:Стаціонар, домашні умови.
Підготувати необхідне: Ниркоподібний лоток, медичний термометр, скляна банка ємністю 0,5 л, бинт, вата, рушник, чиста серветка, температурний лист, ручка.
Алгоритм виконання: 1. Психологічно підготуйте пацієнта до виконання маніпуляції, отримайте згоду на її проведення. 2.Повідомити пацієнта, що в стаціонарі температуру тіла вимірюють вранці натще з 6 до 8 години та з 16 до 18 години до вечері. На протязі дня температуру вимірюють через 30-40 хв після прийняття їжі. 3.Вимити руки під проточною водою, витерти чистим рушником. 4.Перевірити, чи вся ртуть в резервуарі термометра (на рівні поділки 34С), коли ні-струсити термометр. 5.Провести огляд шкіри пахвової ділянки; при наявності гіперемії, місцевих запальних процесів в області пахвової ділянки не можна проводити вимірювання температури тіла в цій ділянці, тому що показання термометра буде вищим, ніж температура усього тіла. 6.При відсутності місцевих запальних процесів в області пахової ділянки, витерти шкіру сухим рушником методом «промокання», оскільки вологість охолоджує ртуть і покази термометра будуть нижчими. 7.Встановити термометр так, щоб весь ртутний резервуар з усіх боків щільно прилягав до пахвової ділянки. 8.Запропонувати пацієнту притиснути плече до грудної клітки, а передпліччя розмістити таким чином, щоб долоня розміщувалась у протилежній пахвовій ділянці. 9Через 10 хв вийняти термометр і визначити його показники. 10.Повідомити пацієнту результат термометрії. 11.Продезинфікувати термометр.

 

 

Терапія № 21

Ви – фельдшер “швидкої медичної допомоги”

Студент, що вперше переступив поріг операційної, раптом відчув слабість, головокружіння, дзвін у вухах, відчув “пустоту” в голові, з’явилось зівання і нудота, посилилося потовиділення, заніміли кінцівки, потемніло в очах, втратив свідомість. У нього бліде обличчя, холодні кінцівки, шкіра вкрита потом. Пульс малий, сповільнений, слабкого наповнення. АТ низький. Дихання часте, поверхневе, зіниці розширені, живо реагують на світло. Сухожильні рефлекси не порушені.

1. Ваш попередній діагноз. Складіть план надання невідкладної медичної допомоги.

2. Характеристика пульсу, методика визначення. Реєстрація даних у температурному листку.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 428 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)