АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Е. Харчове отруєння

Прочитайте:
  1. ГОСТРІ ОТРУЄННЯ, ІНТОКСИКАЦІЇ
  2. Дослід 1. Відтворити та дослідити гемічний тип гіпоксії отруєнням чадним газом.
  3. Екстрене повідомлення про гостре професійне захворювання (отруєння)
  4. ІІІ. Отруєння грибними токсинами гепато – нейротропної дії.
  5. Карта обліку професійного захворювання ( отруєння)
  6. ОТРУЄННЯ
  7. ОТРУЄННЯ OTPУЙНИМИ РОСЛИНАМИ
  8. Отруєння алкоголем
  9. Отруєння антихолінестеразними засобами

24. Чоловік 58 років звернувся до терапевта зі скаргами на ниючий біль в ділянці серця, періодичний головний біль, зниження працездатності. Скарги виникли близько 3 місяців тому. Об-но: тони серця ослаблені, ртм правильний, в точці Боткіна м’який систолічний шум, ЧСС і пульс - 64/хв., АТ 170/100 мм рт.ст.В аналізі сечі за Нечипоренком: Л – 2х106/л, Ер – 5х105/л. На ЕКГ: гіпертрофія лівого шлуночка. Найбільш імовірною причиною артеріальної гіпертензії є:

А. Атеросклероз аорти

В. Гіпертонічна хвороба

С. Хронічний гломерулонефрит

D. Хронічний пієлонефрит

Е. Аортальна вада

 

25. У чоловіка з гіпертонічною хворобою під час лікування з’явився сухий кашель. Клінічний проявів пошкодження дихальної і серцево-судинної систем, що можеть обумовити кашель немає. Лікар припустив побічну дію ліків. До якої групи найбільш імовірно належить препарат, що викликав цей ефект?:

А. Інгібіторів АПФ

В. Діуретиків

С. Блокаторів кальцієвих каналів

D. Гангліоблокаторів

Е. Препаратів раувольфії

 

26. Чоловік 47 років скаржиться на періодичний головний біль, серцебиття і порушення серцевого ритму. Об-но: тони серця ослаблені, ЧСС - 90/хв., АТ 170/100 мм рт.ст. На ЕКГ: гіпертрофія лівого шлуночка, шлуночкові екстрасистоли, 10-15/хв.. Встановлено діагноз гіпертонічної хвороби та ІХС. Для лікування хворого найкращим препаратом є препарат з групи:

А. Інгібіторів АПФ

В. Бета-блокаторів

С. Діуретиків

D. Симпатолітиків

Е. Нітратів

 

27. Чоловік 52 років звернувся до лікаря зі скаргами на періодичний головний біль, запаморочення, оніміння кінцівок. В анамнезі – виразкова хвороба 12-палої кишки. Об-но: пульс - 52/хв., ритмічний, АТ 165/90 мм рт.ст. Перкуторно – ліва межа серці на 1,0 см назовні від лівої середньо ключичної лінії. Тони серця ритмічні, акцент ІІ тону над аортою. Печінка не збільшена. Набряки відсутні. Вкажіть препарат, який доцільно використати в даного пацієнта:

А. Адельфан

В. Пропранолол

С. Клофелін

D. Гіпотіазід

Е. Раунатін

 

28. У чоловіка 56 років, який приймав щодня 40 мг еналаприлу з приводу гіпертонічної хвороби, відзначається погіршення гіпотензивного ефекту. Збільшення нервового та фізичного навантаження в цей час не було. Об-но: межі серця розширені вліво на 1,5 см, тони ослаблені. ЧСС і пульс – 56/хв. На ЕКГ – синусова брадикардія, гіпертрофія лівого шлуночка. Найкраща тактика щодо підвищення ефективності гіпотензивної терапії:

А. Додатково призначити гіпотіазид

В. Збільшити дозу еналаприлу

С. Перейти на ін’єкції дибазолу

D. Додатково призначити клофелін


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 443 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)