АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 14

Прочитайте:
  1. Білет 23 Оперативна техніка.Пояття про хірургічну операцію.Види операцій , інструментарій
  2. Білет 25 ОБЛІТЕРУЮЧІ ЗАХВОРЮВАННЯ СУДИН НИЖНІХ КІНЦІВОК
  3. Білет 29 ЗАГАЛЬНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ПРЯМОЇ КИШКИ І НАВКОЛО ПРЯМОКИШКОВИХ ТКАНИН.КЛІНІКА. ДІАГНОСТИКА. ЛІКУВАННЯ.ГЕМОРОЙ.ОСОБЛИВОСТІ ДОГЛЯДУ ЗА ПРКТОЛОГІЧНИМИ ХВОРИМИ
  4. БІЛЕТ № 1
  5. БІЛЕТ № 11
  6. БІЛЕТ № 12
  7. БІЛЕТ № 15
  8. БІЛЕТ № 20
  9. БІЛЕТ № 4
  10. БІЛЕТ № 5
     

1. Швидка допомоги викликана додому. Потерпіла, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, лезом порізала собі вени. Швидку допомогу викликали сусіди. При огляді: у пацієнтки стан алкогольного сп'яніння середнього ступеня, скаржиться на погане життя і небажання жити. На внутрішній поверхні лівого передпліччя в нижній третині є поперечна різана рана довжиною 5-6 см, з якої рівномірним струменем витікає темна кров.

Накласти тиснучу пов’язку на рану.

2. Хлопчик 15 років госпіталізований до хірургічного відділення з діагнозом защемлена пахвинна грижа. Після огляду лікаря, хлопчика готують до ургентної операції. За призначенням анестезіолога, медсестра повинна виконати премедикацію.

Проведіть премедикацію.

3. На стаціонарному лікуванні перебуває пацієнт з раком гортані IV стадії. Пацієнту вирішено накласти трахеостому.

Підготуйте набір інструментів для трахеостомії.

4. Техніка безпеки при роботі в автоклаві.

 

Затверджено на засіданні

Циклової комісії клінічних дисциплін Лікувальна справа

Протокол № від «» 2013 року

Голова циклової комісії ___________ (підпис) Г.Г.Сінєпол
Екзаменатор ___________ (підпис) Ю.В. Ковальчук (прізвище та ініціали)

 

Лебединське медичне училище імені професора М.І. Сітенка – комунальний заклад Сумської обласної ради Освітньо-кваліфікаційний рівень Фельдшер Напрям підготовки Медицина Спеціальність _ Лікувальна справа Семестр – VII Навчальна дисципліна – Хірургія ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 15    

1. В хірургічному відділенні на стаціонарному лікуванні перебуває пацієнт з пошкодженням тім'яної ділянки волосистої частини голови. Лікарем проведено ПХО рани.

Продемонструйте накладання пов'язки «чепець».

2. На ФАП доставлений працівник колгоспної будівельної бригади, який отримав сильний удар в ліве плече уламком бетонного блоку. Скаржиться на сильні болі в місці пошкодження, ліве плече деформоване в середній третині, патологічна рухливість.

Продемонструйте транспортну іммобілізацію за допомогою шини Крамера

3. Сільський житель потрапив під неізольований обірваний провід від лінії електропередач і отримав електротравму. Фельдшер прибув на місце пригоди через 2-3 хв. Потерпілий без свідомості, в руках тримає електропровід. Серцебиття не прослуховується. Шкірні покриви ціанотичні.

Надати першу допомогу потерпілому.

4. Техніка безпеки при роботі з дезрозчином.

 

Затверджено на засіданні

Циклової комісії клінічних дисциплін Лікувальна справа


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 351 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)