АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

С. Контрастне рентгенологічне дослідження (холецистографію).

Прочитайте:
  1. III етап. Дослідження причин труднощів адаптації в дітей «контрольної групи»
  2. Real-time PCR (ПРЛ у реальному часі) та її застосування у вірусологічних дослідженнях.
  3. А) Загальне об’єктивне дослідження.
  4. А. Дослідження учнів
  5. А. Рентгенівські методи дослідження.
  6. Алгоритм забору крові на дослідження методом ІФА
  7. Алгоритм променевого дослідження при деяких захворюваннях серця.
  8. Алгоритм променевого дослідження при ішемічній хворобі серця.
  9. Алгоритм променевого дослідження при трикутній формі серця
  10. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Д. Пробу Зимницького.

Е. Аналіз сечі по Нечипоренко.

 

32. Хворого Г., 50 років, на протязі 10 років постійно турбували болі в правому підребір’ї. Не лікувався. Вперше жовтяниця з’явила­ся 3 роки тому. При обстеженні в районній лікарні діагносто­вано холецистит і холангіт. Після лікування хворому стало краще, був виписаний з добрим ефектом. Але через 3 міс., після стресу та порушення дієти у хворого різко посилилась жовтяниця, під­нялась температура до 390 С. В анамнезі життя - 10 років страждає на жовчно-кам’яну хворобу. При поступленні - жовтяниця шкіри та склер, інтенсивний шкірний свербіж, немотивований підйом гарячки. Зовнішньо-печінкових ознак немає. Печінка виступає на 5 см із-під підребір’я по правій середньоключичній лінії. Селезінка біля краю ребер­ної дуги.

Біохімічний аналіз крові: білірубін-102мкмоль/л. Після обстеження хворому виставлено діагноз: вторинний біліарний цироз печінки. Які допоміжні інструментальні методи дослідження необхідно призначити хворому?

А. Гастродуоденоскопію.

В. Ультразвукове дослідження печінки та селезінки.

С. Рентгенографію ШКТ.

Д. Фракційне дослідження секреторної функції шлунку.

Е. Дуоденальне зондування.

 

33. В терапевтичне відділення поступив хворий з жовтяни­цею. Об’єктивні дані свідчать про наявність у хворого вірусного гепатиту.

Які показники найбільш вірогідно підтверджують діагноз?

А. Креатинінфосфокіназа.

В. Аланінамінотрасфераза

Д. Лактатдегідрогеназа.

Е. Маркери вірусного гепатиту.

 

34. Хвора Н., 29 років. Скарги на болі в правому підребер’ї з іррадіацією під праву лопатку, які турбують протягом 3-х місяців, посилюються через 2-3 год. після прийому їжі, відчуття повноти і важкості після їжі, нудоту, гіркоту в роті. Об-но: дихання везикулярне. Рs-78/хв. АТ-120/80 мм рт.ст. Живіт рівномірно здутий, при пальпації болючий в правому підребер’ї. Склери субіктеричні. Позитивні симптоми Кера, Мерфі, Ортнера, Мюссі. Печінка не виступає з-під краю реберної дуги. Лабораторно: Л-11,7х109/л; ШОЕ-20 мм/год. Ваш діагноз?

А. Хронічний панкреатит.

В. Хронічний персистуючий гепатит.

С. Хронічний некалькульозний холецистит у фазі загострення.

Д. Виразкова хвороба 12-палої кишки.

Е. Хронічний холангіт.

 

35. Хворий скаржиться на ниючий постійний біль в правому підребер`ї, нудоту. 5 років тому лікувався з приводу вірусного гепатиту В. У хворого жовтяниця. Печінка збільшена, ущільнена, край її гострий. Жовчний міхур не промацується. Загальний білірубін крові –40,0 мкмоль/л, АлАТ- 4,0ммоль/ч-л, АсАТ –1,5 ммоль/ч-л. Ваш діагноз?

А. Цироз печінки.

В. Хронічний холецистит.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 497 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)