АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Е. Інгаляція зволоженого кисню

Прочитайте:
  1. Гемоглобін і транспорт кров'ю кисню
  2. Ж) підвищено поглинання кисню.
  3. Інгаляція лікарських речовин
  4. Інгаляція лікарських речовин за допомогою індивідуального аерозольного інгалятора
  5. Методика і техніка подавання зволоженого кисню та користування кисневою подушкою
  6. Обладнання для проведення оксигенотерапії вільним потоком кисню
  7. Подача кисню через носовий катетер та з кисневої подушки
  8. РО2 у тканиннiй рiдинi становить 20 мм рт. ст. Яким буде градiєнт напруги кисню
  9. У людини зменшилася спорiдненiсть гемоглобiну до кисню.

ТЕСТИ ПО ХІРУРГІЇ

  1. У хворого К, 24 р інтенсивні болі в епігастральній ділянці, багаторазове блювання, яке не приносить полегшення, виражена загальна слабкість.. Об’єктивно: загальний стан важкий, шкіра та видимі слизові-бліді з поодинокими фіолетовими плямами. Пульс-100 уд./хв., АТ-100/60 мм.рт.ст. При пальпації живота визначається ригідність черевної стінки та різка болючість у епігастральній ділянці на 6 см. вище пупка та у лівому реберно-хребетному куті, пульсація аорти у епігастральній ділянці не визначається. Ваш діагноз?

А. Гострий апендицит

В. Перфоративна виразка

С. Гострий панкреатит

Д. Гострий холецистит

Е. Аневризма аорти

2. Хворий О., 28 р поступив у клініку зі скаргами на біль розлитого характеру по усьому животу. Захворювання розпочалося за 10 годин до поступлення з інтенсивних болей кинджального характеру у епігастрії. Хворий ейфоричний, язик сухий, живіт здутий. М’язи передньої черевної стінки незначно напружені. Гази не відходять. Симптоми подразнення очеревини позитивні. Рентгенологічно - вільний газ у очеревинній порожнині. Діагноз: виразкова хвороба, перфорація виразки. Ваші дії?

А. Динамічний нагляд

В. Операція в ургентному порядку

С. Операція в плановому порядку

Д. Консервативна терапія

Е. Операція при відсутності ефекту від консервативної терапії

3. Хворий 40 р. поступив у стаціонар зі скаргами на біль в області серця, що триває 4 години, слабшав після вживання нітрогліцерину, нудоту, блювоту з домішками жовчі. Об’єктивно: позитивні симптоми Кера, Мерфі, Ортнера-Грекова; АТ 90/60; Ps – 100 уд./хв. З анамнезу: хворіє на калькульозний холецисцит, на передодні вживав жирну їжу, ЕКГ – без особливостей. Ймовірний діагноз?

А. Стенокардія Принцметала

В. Виразка шлунку

С. Панкреонекроз

Д. Напад жовчної коліки

Е. Інфаркт міокарду

4. У приймальне відділення доставлений потерпілий з опіком полум’ям ІІІА-Б–ІV ст. обличчя, шиї, передньої поверхні грудної клітки. Волосся у ніздрях обгоріло, слизова губ, язик сіро-білого кольору. Голос хриплий, дихання часте, поверхневе; “трубний кашель”, що супроводжується виділенням харкотиння з домішками кіптяви. Під час транспортування у відділення інтенсивної терапії почали наростати явища дихальної недостатності. Яка невідкладна допомога?

А. Інтубація трахеї та ШВЛ

В. Трахеостомія

С. Введення дихальних аналептиків

Д. Введення бронхолітиків

Е. Інгаляція зволоженого кисню

5. Хворий 68 років скаржиться на зниження апетиту, відчуття важкості в надчеревній ділянці після їди, схуднення. Тиждень назад була блювота кавовою гущею, дьогтьоподібний стул. Хворіє протягом 5 місяців, тричі були ознаки шлункової кровотечі. Об’єктивно: шкіра дещо бліда, черевна стінка резистентна в епігастрії. В крові: Нb – 84 г/л, ШОЕ – 48 мм/год. При фіброгастроскопії – в антральному відділі на малій кривизні дефект слизової оболонки у вигляді хронічної виразки до 2-х см з інфільтрованими краями. Назвіть найбільш ймовірний діагноз.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 533 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)