АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Д. Внутрішньовенне введення адреналіну

Прочитайте:
  1. A. Пасивна імунізація специфічним імуноглобуліном – інфільтрація в рану та в/м введення залишку і розпочаток курсу антирабічних щеплень
  2. C. Внутрішньовенне краплинне введення 0,9 розчину натрію хлориду 200 мл
  3. C. Швидке введення в наркотичний сон
  4. E. Адреналіну гідрохлорид
  5. Адреналіну гідротартрат - Adrenalini hydrotartras
  6. Введення в доказову медицину
  7. Введення в організм білкових гідролізатів, жирових емульсій
  8. Введення в хірургію.
  9. Введення в-адреноблокаторiв,0
  10. Введення ВМЗ для посткоітальної контрацепції проводиться не пізніше ніж через 5 діб після

Е. Внутрішньовенне введення бікарбоната

23. Хворий Ц. 35 років доставлений бригадою швидкої допомоги. З даних анамнезу стало відомо, що періодично протягом трьох років турбує біль у епігастральній ділянці, особливо у нічний час, печія, для зменшення якої вживав соду. За медичною допомогою не звертався. Протягом двох тижнів перед поступленням відмічає посилення болю, який самостійно пройшов два дні тому. В день поступлення з(явилась сильна слабкість, нудота, головокружіння, двічі було випорожнення прямої кишки чорним, дьогтеподібним калом. Зі слів супроводжуючих двічі втрачав свідомість. При огляді: хворий блідий, стан середньої тяжкості. Пульс 105 ударів на хвилину, АТ 90/60 мм. рт. ст. Загальний аналіз крові: гемоглобін 96 г/л. лейкоцитів 16 х 109/л. Найбільш вірогідний попередній діагноз.

А. Рак шлунка

В. Гострокровоточива виразка дванадцятипалої кишки

С. Гострий панкреатит

Д. Інфаркт міокарду

Е. Кровотча з флебетазій стравоходу

24. Хворий 42 років доставлений у стаціонар в порядку екстреної допомоги: раптово виникло блювання мало зміненою кров’ю. Пацієнт сповістив, що така кровотеча вже третя протягом останніх двох років. З анамнезу – 8 років тому хворів на вірусний гепатит В. При огляді на животі виявляється значна венозна сітка у вигляді “голови медузи”, пальпується збільшена селезінка і щільний край печінки на рівні реберної дуги. Пульс 115 ударів на хвилину. АТ 100/50 мм рт. ст. Найбільш імовірний діагноз?

А. Кровотеча з варикозно змінених вен стравоходу

В. Синдром Мелорі-Вейса

С. Легенева кровотеча

Д. Гострокровоточива дуоденальна виразка

Е. Кровотеча з пухлини шлунка

25. У хворої 68 років, що багато років страждає на лівобічний деформуючий коксартроз, на тлі тривалого вживання діклофенаку (останні два тижні – чотири рази на день) раптово з’явилася непритомність, запаморочення, слабкість, двічі була блювота рідиною, що за кольором нагадує кавову гущину. Протягом останніх трьох тижнів – постійний біль в епігастрії, з приводу чого два тижні тому в поліклініці виконали ендоскопічне дослідження стравоходу. шлунка, дванадцятипалої кишки – виявлений вогнищево-атрофічний гастрит. Пульс 105 ударів на хвилину. АТ 100/70 мм рт. ст. Яке інструментальне дослідження на першому етапі буде найбільш доцільним?

А. Ультразвукове дослідження органів живота

В. Рентгенконтрастне дослідження стравоходу, шлунка, кишечника

С. Оглядова рентгенографія органів грудної та черевної порожнини

Д. Ендоскопічне дослідження стравоходу, шлунка, дванадцятипалої кишки


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 393 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)