АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Санітарно – просвітницька робота

Прочитайте:
  1. Багатоваріантна самостійна робота
  2. Багатоваріантна самостійна робота
  3. Багатоваріантна самостійна робота
  4. Будова та робота серця
  5. В яких розмірах може бути накладено штраф за порушення санітарного законодавства на громадян?
  6. Ветеринарно-просвітницька робота
  7. Гігієна розумової та операторської праці. Провідні принципи, методи та засоби наукової організації праці. Санітарно-просвітня робота
  8. Гігієна хірургічних стаціонарів, прибирання, санітарно-епідемічний стан, гігієна тіла, одягу медперсоналу, гігієна білизни і одягу хворих.
  9. Гігієнічні вимоги до улаштування, обладнання та експлуатації інфекційного відділення. Профілактика внутрішньо лікарняних інфекцій.Санітарно-протиепідемічний режим
  10. Для оцінки санітарного стану пологового будинку проведено обстеження медичного персоналу на бактеріоносійство. Які мікроорганізми особливо небезпечні для оточуючих?

Важливою складовою частиною всієї профілактичної діяльності фельдшерського пункту є систематична, планова та цілеспрямована санітарно – просвітницька робота, основним завданням якої є підви-щення санітарної культури працівників, колгоспників, учнів, службов-ців та інших контингентів міського й сільського населення.

Знання кожною людиною причин виникнення захворювань і травм робить зрозумілим необхідність проведення відповідних заходів особистої та суспільної профілактики.

 

Під час організації та проведення диспансеризації населення на ФАПі

здійснюється в основному наступні заходи:

· відбір до приїзду лікаря осіб, потребуючих, на думку праців-ників ФАПу, диспансерного спостереження, або направлення хворих в амбулаторію, поліклініку, МСУ або лікарню;

· виконання призначень лікаря (профілактичних і лікувальних заходів, контроль за відвідуванням спеціальних медичних закладів), виконання трудових рекомендацій, ведення обліко-вої документації диспансерної групи й проведення санітарно-просвітницької роботи.

Під час відвідування фельдшерського пункту лікар повинен перевірити виконання фельдшером лікувально-профілактичних заходів, призначе-них хворим, що знаходяться на диспансерному обліку.

Велику роль відіграють фельдшера в обстеженні виробничих умов і побуту осіб, що знаходяться на диспансерному обліку, а також у спо-стереженні за виконанням ними трудових рекомендацій.

Основним документом під час диспансеризації є індивідуальна карта амбулаторного хворого (форма № 25), яка уважно заповнюється хірургом і знаходиться в медико-санітарній частині амбулаторії або поліклініці. Крім того, на кожного, хто проходить диспансеризацію, заповнюється обліково-контрольна карта диспансерного спостереження (форма № 30), яка служить для контролю за відвідуваннями хворого та швидкого орієнтування в складі хворих, взятих на диспансерне спостереження. Контрольні карти зберігаються в спеціальній картотеці в кабінеті лікаря. На фельдшерських пунктах необхідно мати дублікати контрольних диспансерних карт або, в крайньому випадку, списки диспансерних хворих.

При проведенні диспансеризації велику увагу слід приділяти санітар-но-просвітницькій роботі серед диспансерних, особливо у відношенні виконання лікарських призначень, необхідності оперативних втручань, дотримання режиму праці, відпочинку, харчування та ін.

Тривалість диспансерного спостереження залежить від ефективності лікувально - профілактичних заходів, що проводять, перебігу та кінця захворювань. Зрозуміло, що строк диспансерного спостереження є різ-ним для кожного окремого хворого й визначається хірургом. Щоденне керівництво й контроль за диспансеризацією проводять хірурги відпо-відних лікувальних закладів.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1064 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)