АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Диспансеризація

Прочитайте:
  1. Акушерська диспансеризація
  2. Диспансеризація
  3. Диспансеризація
  4. Диспансеризація корів і нетелей
  5. Диспансеризація молодняку в період вирощування і відгодівлі
  6. Диспансеризація телят у пологовому відділенні та профілакторії
  7. Тема: Диспансеризація корів і нетелей та телят у пологовому відділенні і профілакторії

- активний метод спостереження за станом здоров’я визначених контингентів населення з ціллю передчасного виявлення захворювань, взяття на облік, динамічного спостереження і комплексного лікування хворих, проведення заходів по оздоровленню умов праці і побуту, попередженню розвитку в розповсюдженню захворювань, укріпленню працездатності.

Роль медсестри в диспансеризації

  • Ведуть документацію.
  • Визивають диспансерних хворих на прийом.
  • Призначають обстеження.

 

Хірургічні захворювання, які підлягають диспансеризації

I. Захворювання судин

1. Облітеруючий ендартеріїт і атеросклероз судин нижніх кінцівок.

2. Хвороба Рейно.

3. Варикозне розширення вен нижніх кінцівок

4. Хронічний рецидивуючий тромбофлебіт або посттромбофлебітичний синдром.

Для оцінки результатів диспансеризації кожного окремого хворого періодично (але не рідше двох разів на рік) складається короткий епікриз, або висновок, який вноситься в медичну карту хворого. По закінченні лікування складається заключний епікриз. Етапний або заключний епікриз складається лікуючим лікарем-хірургом і затверд-жується завідуючим хірургічного відділення.

Показниками до ефективності диспансерного обслуговування є:

а) дані про кількість уперше виявлених у порядку диспансеризації хворих з хірургічними захворюваннями;

б) дані про перебіг захворювання (одужання, покращення, погіршення, без змін, летальність);

в) дані про кількість випадків та днів непрацездатності як по основному, так і по супутнім захворюванням за один рік до і після проведення оздоровчих заходів.

Це найважливіший показник ефективності диспансеризації.

На основі всього цього робиться загальна оцінка зсувів у стані здо-ров’я диспансерного й намічається план подальших лікувально – профілактичних заходів. У разі повного одужання диспансерний знімається з обліку, про це робиться позначка в його картці.

Крім цього, про якість і правильну організацію диспансерної роботи необхідно судити й по таким загальним показникам, як охоплення диспансеризацією, її своєчасність, плановість спостережень і кінці захворювань осіб, що знаходяться на диспансерному обліку. Раціонально, наполегливо й планомірно проведена диспансеризація хірургічних хворих у значній мірі покращує хірургічну допомогу сприяє більш швидкому відтворенню здоров’я й працездатності та зниженню летальності при хірургічних захворюваннях.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 775 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)