АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А) Визначте порушені потреби, пріоритетні, дійсні та потенційні проблеми пацієнта,

Прочитайте:
  1. C. Виписати пацієнта,повідомивши родину про істинний діагноз
  2. II – потенційні
  3. II – потенційні
  4. II – потенційні
  5. II – потенційні
  6. II – потенційні
  7. II – потенційні
  8. XIII. Загальні проблеми при догляді за хворими з хірургічною інфекцією.
  9. Актуальність проблеми

Сформулюйте сестринські діагнози.

Б) Визначте тактику медсестри в даному випадку.

Задача

Ви медсестра приймального відділення хірургічного стаціонару. У відділення доставлено пацієнта з травмою грудної клітки. Пацієнт скаржиться на біль у ділянці грудної клітки, затруднене дихання, задишка посилюється з кожним вдихом. З анамнезу з’ясовано, що пацієнт отримав ножове поранення.

Об’єктивно: пацієнт загальмований, на питання відповідає з запізненням. Шкірні покриви ціанотичні, на грудній клітці справа рана розміром 2 × 0,5 см., піниста кровотеча.

Пульс – 110 /хв., ритмічний, АТ – 90/50 мм рт. ст., ЧДР – 28/хв., температура тіла – 36,9°С.

а) Вкажіть оптимальний об’єм невідкладного медсестринського втручання і подальшу

тактику.

Задача

Ви медсестра медпункту цеху. Вас викликали до робітника В.,43 років, що порушив правила техніки безпеки і в результаті чого отримав травму передпліччя. Пацієнт скаржиться на біль і запаморочення.

Об’єктивно: На передній поверхні верхньої третини лівого передпліччя знаходиться поперечна зіяюча рана, з якої виділяється кров пульсуючим струменем, яскраво-червоного кольору. Пульс – 100 /хв., ритмічний, АТ – 90/60 мм рт. ст. ЧДР – 20 /хв. Чутливість і рухова функція пальців кисті збережені в повному обсязі.

а) Вкажіть оптимальний об’єм невідкладного медсестринського втручання та подальшу тактику.

Задача

Ви медсестра приймального відділення хірургічного стаціонару. Через 30 хвилин після ДТП в стаціонар доставили потерпілу С., 42 років, діагноз: закрита травма живота, розрив селезінки. Скарги на біль у животі в лівому підребер’ї, загальну слабкість, запаморочення.

Об’єктивно: Пацієнтка бліда, вкрита липким потом, лежати не може через біль в лівій підключичній ділянці. Пульс – 110 /хв., ритмічний, слабкого наповнення та напруження, АТ – 85/50 мм рт. ст.,ЧДР-22/хв. Язик сухий. Живіт при пальпації напружений, позитивний симптом Щоткіна - Блюмберга, при перкусії – притуплення перкуторного звуку у відлогих місцях.

А) Визначте пріоритетні, дійсні та потенційні проблеми пацієнта,

Сформулюйте сестринські діагнози.

б) Складіть план підготовки до ургентного оперативного втручання

 

 

Задача

Ви медсестра хірургічного відділення. В стаціонар поступив хворий К., 20 років, діагноз: ножове поранення в живіт. Хворий скаржиться на сильний біль по всьому животу.

Об’єктивно: потерпілий блідий, на питання відповідає із запізненням. На передній черевній стінці є рана, із якої випала петля кишки. Виділень кишкового вмісту із рани не виявлено. Пульс – 110 /хв., ритмічний, слабкого наповнення, АТ – 90/60 мм рт. ст., ЧДР – 24/хв.

а) Визначте пріоритетну, дійсні та потенційні проблеми пацієнта, сформулюйте

сестринські діагнози.

б) Складіть план підготовки до ургентного оперативного втручання.

Задача

В хірургічне відділення поступила хвора Д., 30 років,з діагнозом: різана рана правого плеча,

артеріальна кровотеча. Хвора скаржиться на біль в середній ділянці правого плеча.

З анамнезу: отримала травму падаючим склом годину тому.

Об’єктивно: стан свідомості ясний. В середній третині правого плеча на внутрішній поверхні знаходиться рана з рівними краями розміром 7 × 2 см. На верхній третині правого плеча накладений джгут із запискою. Пульс – 72/хв., ритмічний, АТ – 110/70 мм рт. ст. ЧДР – 18/хв., температура тіла-36,7С

а) Вкажіть оптимальний об’єм невідкладного медсестринського втручання і подальшу

тактику.

 

Задача

 

Ви перев’язувальна медсестра гнійної хірургії. Хворій Р.,54 років, вчора проведена операція розкриття післяін’єкційного абсцесу лівої сідниці. Рана задренована гумовим дренажем і відсмоктуючим тампоном. Сьогодні лікар призначив перев’язку рани із заміною комбінованого дренажу з гіпертонічним розчином натрію хлориду.

а) Визначте послідовність дій медсестри.

Задача

Ви палатна медсестра хірургічного відділення. На стаціонарному лікуванні знаходиться пацієнт М., 35 років, з діагнозом: ендартериїт лівої нижньої кінцівки, суха гангрена І і ІІ пальців лівої стопи.

Після проведеного обстеження було вирішено питання про необхідність оперативного лікування.

Пацієнт палить з 12 років. Працює укладчиком труб.

Об’єктивно: Пульс – 76 /хв., ритмічний, АТ – 120/80 мм рт. ст.,ЧДР-20/хв., температура тіла – 36,6°С. Пацієнт засмучений, відмовляється від спілкування з родичами і медперсоналом.

а) Визначте пріоритетні, дійсні та потенційні проблеми пацієнта, сформулюйте

сестринські діагнози.

б) Складіть план підготовки пацієнта до планового оперативного втручання та надайте інформацію про хворобу.

Задача

Ви медсестра хірургічного відділення. В стаціонар поступив хворий А., 40 років, з діагнозом: перфоративна виразка шлунка. Пацієнт скаржиться на біль у животі, сухість у роті.

З анамнезу: захворів раптово після фізичного навантаження 2 години тому. Вдома

прийняв таблетку анальгіну, але полегшення не настало.

Об’єктивно: шкірні покриви бліді, вкриті холодним потом. Язик сухий, обкладений білим нальотом. Живіт дошкоподібний, в акті дихання участі не приймає,

при пальпації болісний в епігастральній ділянці. Симптом Щоткіна-Блюмберга різко позитивний. Пульс – 96 /хв., ритмічний, АТ – 100/70 мм рт. ст. Після огляду хірургом хворому призначене оперативне втручання.

а) Визначте пріоритетні, дійсні та потенційні проблеми пацієнта, сформулюйте

сестринські діагнози.

б) Складіть план підготовки хворого до ургентної операції.

Задача


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 962 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)