АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розкриття флегмони дна порожнини рота

Прочитайте:
  1. A.УЗД органів черевної порожнини.
  2. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  3. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.
  4. XVIII. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями грудної клітки та органів грудної порожнини.
  5. Б 3 Проаналізуйте будову органів ротової порожнини
  6. Будова порожнини рота.
  7. Вагітність та гострі хірургічні захворювання черевної порожнини
  8. Внутрішні методи оцінки ступеня розкриття шийки матки.
  9. ГІГІЄНА ТІЛА ТА РОТОВОЇ ПОРОЖНИНИ
  10. Дати інтерпретацію біохімічного аналізу крові при запальних захворюваннях органів черевної порожнини.

Під наркозом виконано воротникоподібний розріз в під нижньощелепній області відступивши на 2 см вниз від основи тіла нижньої щелепи і паралельно їй. Пошарове розсікання шкіри, підшкірно-жирової клітковини, поверхневої підшкірної фасції шиї, платізми, зовнішній листок власної фасції шиї. Почергово виділені і перев’язані лицева вена і лицева артерія з обох сторін, після чого розсікання тканин повз верхній полюс під нижньощелепній слинній залозі. Послідня була відведена до низу. Проведена ревізія верхнього відділу під нижньощелепного трикутника зліва і справа, отриманий гній. Виділені передні черевці, двохчеревцевого м’яза, після чого пересічені. Розсічення щелепно-під’язиковий м’яз зліва і справа та проведена ревізія під’язикового простору, отриманий гній. Розсічена щелепно-під’язиковий м’яз по серединній лінії. Коровозпинним зажимом прійшли між правою і лівою підборідно-під’язиковими м’язами вверх, після чого між підборідно–язиковим і під’язиково-язиковим м’язами справа і зліва, отриманий гній. Рани дреновані резиновими трубками. Накладена асептична пов’язка з гіпертонічним розчином.

Оперував ст. Боршош Ю.Ю.

Асистент ст. Герасимчук П.П.

Щоденник

Цифрові показники Текст щоденника Призначення
05.11.11р t ввечері 37.8, Пульс 79/хв, ЧДД 18/хв АТ 110/70     06.11.11р. t зранку 37.5 ввечері 37.7 Пульс 76/хв, ЧДД 17/хв. АТ 110/75   07.11.11р. t зранку 37.1 ввечері 37.3 Пульс 76/хв, ЧДД 16/хв. АТ 120/80   08.11.11р. t зранку 36.8 ввечері 36.8 Пульс 76/хв, ЧДД 16/хв. АТ 120/80     09.11.11р. t зранку 36.7 ввечері 36.9 Пульс 76/хв, ЧДД 16/хв. АТ 120/80   10.11.11р. t зранку 36.7 ввечері 36.8 Пульс 76/хв, ЧДД 16/хв. АТ 120/80     Після видалення пов’язки і дренажів з рани було отримано невелика кількість гною. Рана промита 3% розчином перекисю водню. Накладена асептична пов’язка і дренажі Шкірні покриви і видимі слизові нормального забарвлення. Тони серця приглушені. У легенях везикулярне дихання. Язик чистий, вологий. Живіт не роздутий, м'який при пальпації. Зазначає хворобливість в області операційної рани. Діурез адекватний.     Після видалення пов’язки і дренажів з рани було отримано невелика кількість гною. Рана промита 3% розчином перекисю водню. Накладена асептична пов’язка і дренажі Шкірні покриви і видимі слизові нормального забарвлення. Тони серця приглушені. У легенях везикулярне дихання. Язик чистий, вологий. Живіт не роздутий, м'який при пальпації. Зазначає хворобливість в області операційної рани. Діурез адекватний.   Після видалення пов’язки і дренажів з рани не отримано гною. Рана промита 3% розчином перекисю водню. Накладена асептична пов’язка і дренажі Не зазначається хворобливість в області операційної рани   Після видалення пов’язки і дренажів з рани не отримано гною. Рана промита 3% розчином перекисю водню. Накладена асептична пов’язка, рана загоюється первинним натягом. Скарги відсутні.   Після видалення пов’язки з рани не отримано гною. Рана промита 3% розчином перекисю водню. Накладена асептична пов’язка, рана загоюється первинним натягом. Скарги відсутні.   Після видалення пов’язки з рани не отримано гною. Рана промита 3% розчином перекисю водню. Накладена асептична пов’язка, рана поністю зажила первинним натягом, з наявним рубцем. Скарги відсутні. Режим палатний. Рясне питво, повноцінне харчування з високим вмістом білків і вітамінів. Лиікоміцин 2% 3 мл x 3 десь у день в/м. Ністатін по 500 од. x 4 десь у день. Супрастин по 1 т x 2 десь у день. Полівітамиіи по 2 драже x 3 десь у день. Після їжі туалет полоти рота. Sol. Linkomycini hydrohloridy 30% - 1 ml S. По 1 мл 2 рази на добу в \ м. Tab. Aethazoli 1,0 S. По 1 таб. 4 рази на добу. Tab. Tavegili 0,025 S. По 1 таб. 3 рази на добу.,   Режим вільний.

 

 

Епікриз.

Хвора Шаркаді Людмила Іванівна 1964року народження, проживає за адресою м. Ужгород, вул. Митна 123. Була доставлена каретою швидкої допомоги у приймальне відділення, пацієнтка пред’являла скарги не утруднене дихання, біль у піднижньощелеповій ділянці, високу температуру тіла, недомагання. Хвора була госпіталізована 05.11.11р. у щелепно-лицеве відділення, де було проведено обстеження хворої. При проведенні діагностики було виявлено, припухлості в під нижньощелепній ділянці, гіперемію шкіри, при пальпації наявний болючий інфільтрат із флуктуацією. В ділянці переднього відділу шиї наявний щільний і болючий інфільтрат в ділянці кореня язика. Проведено додаткові методи дослідження, де було виявлено значне збільшення ШОЄ, і лейкоцитів. На основі клінічних і лабораторних даних, було проведено розкриття флегмони дна порожнини рота та її дренування, під загальним наркозом. Було призначене медикаментозне лікування. Після проведеного лікування, стан хворої покращився, хвора почуває себе добре, скарг не пред’являє.

Рекомендації провести лікування 16, 24, 27, 45 зубів.

Результати лікування: наступило видужання. Диспансерний нагляд-2 раз на рік.

Прогноз: сприятливий

 

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 318 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)