АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 3. АЛЕРГІЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯ У ДІТЕЙ

Прочитайте:
  1. D. Скоріше за все ятрогенне захворювання з елементами неврозу,однак пацієнтку слід до обстежити
  2. II. Захворювання, викликані впливом промислових аерозолів
  3. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  4. III етап. Дослідження причин труднощів адаптації в дітей «контрольної групи»
  5. III модуль. Соотношение факторов генотипа и среды в возникновении наследственных болезней и проблем психического дизонтогенеза
  6. III. Історія теперішнього (нинішнього) захворювання (Anamnesis morbi)
  7. IV. Захворювання, синдроми і феномени
  8. n1 модуль
  9. V. РЕВМАТИЗМ. ХВОРОБИ СУГЛОБІВ. СИСТЕМНІ ЗАХВОРЮВАННЯ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ.
  10. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.

ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМ. ДАНИЛА ГАЛИЦЬКОГО

КАФЕДРА ПЕДІАТРІЇ

 

ПЕДІАТРІЯ

МОДУЛЬ 1. НАЙПОШИРЕНІШІ СОМАТИЧНІ

ЗАХВОРЮВАННЯ У ДІТЕЙ

 

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 3. АЛЕРГІЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯ У ДІТЕЙ

 

 

Навчально-методичний посібник

 

Львів - 2009 рік


УДК: 616-053.2

 

ПЕДІАТРІЯ. МОДУЛЬ 1. НАЙБІПОШИРЕНІШІ СОМАТИЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯ У ДІТЕЙ.

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 3. АЛЕРГІЧНІ ЗАХВОРЮВАННЯ У ДІТЕЙ

/за ред. проф. С.Л.Няньковського, проф. Ткаченко С.К. - Львів, 2009.

 

Авторський колектив:

д.м.н., проф. Беш Л.В., к.м.н., ас. Єфімова С.В., ас. Боднарчук В.О..

Затверджено Цикловою методичною комісією з педіатричних дисциплін Львівського національного методичного університету ім. Данила Галицького. Протокол №3 від 12 вересня 2008 р.

 

 

Рецензенти:

Гнатейко О.З. – професор, зав.кафедри пропедевтики дитячих хвороб Львівського національного методичного університету ім. Данила Галицького

 

Юрцева А.П. – завідувач кафедри пропедевтики дитячих хвороб Івано-Франківського державного медичного університету


 

1. АКТУАЛЬНІСТЬ ТЕМИ

Різноманітні прояви алергічних реакцій і захворювань згідно даних ВООЗ реєструються у 7-20% населення, причому в останні роки постійно утримується тенденція до їх зростання. Існує прогноз, що у 21 столітті дана патологія стане найпоширенішою серед людства.

Відомо, що першим проявом алергічної патології у дітей є харчова алергія, яка найчастіше реалізується як атопічний дерматит і може еволюціонувати в організмі дитини по-різному: або перші прояви поступово регресують; або наступає трансформація за сценарієм так званого “атопічного маршу”, стартом якого є власне харчова алергія, а з віком починає виявлятися підвищена чутливість до інгаляційних алергенів, що співпадає з дебютом респіраторних алергозів. Серед респіраторних алергозів на особливу увагу заслуговує бронхіальна астма. За результатами популяційних епідеміологічних досліджень, її поширеність в більшості країн світу коливається в середньому на рівні 3-7%. Особливо тривожною є ситуація з дитячою астмою, поширеність якої в різних популяціях коливається від майже 0 % до 30%.

Мета заняття: На підставі базових знань з нормальної та патологічної анатомій, нормальної та патологічної фізіологій, мікробіології, фармакології, пропедевтичної педіатрії вдосконалити свої навички в обстеженні, лікуванні та профілактиці атопічного дерматиту, кропив’янки та респіраторних алергозів у дітей.

2. Навчальні цілі:

Студент повинен засвоїти, знати та уміти:

1. Визначати етіологічні чинники та патогенетичні механізми розвитку кропив’янки, атопічного дерматиту, алергічного риніту, бронхіальної астми у дітей.

2. Класифікувати і аналізувати типову клінічну картину кропив’янки, атопічного дерматиту, алергічного риніту, бронхіальної астми у дітей.

3. Складати план обстеження та аналізувати дані лабораторних та інструментальних обстежень у разі типового перебігу даної патології.

4. Демонструвати володіння принципами лікування, реабілітації і профілактики кропив’янки, атопічного дерматиту, алергічного риніту та бронхіальної астми у дітей.

5. Ставити попередній діагноз даної патології.

6. Здійснювати прогноз стосовно перебігу хвороби і життя дітей у разі кропив’янки, атопічного дерматиту, алергічного риніту, бронхіальної астми.

7. Демонструвати володіння морально-деонтологічними принципами медичного фахівця та принципами фахової субординації.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 358 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)