АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ліпідогенні пігменти

Прочитайте:
  1. Гемоглобіногенні пігменти

До них належать ліпофусцин, гемофусцин, пігмент недостат­ності вітаміни Є, цероїд та ліпохроми. Зазначені пігменти, за виключенням ліпохромів, є ідентичними за своїми фізіологічними та гістохімічними властивостями. Різниця полягає в тому, що ліпофус­цин та пігмент недостатності вітаміна Є зустрічаються в паренхіма­тозних клітинах, а гемофусцин та цероїд — у мезенхімальних. У зв'язку з цим, терміном "ліпофусцин" користуються для позначення всієї групи цих пігментів. Розрізняють ранній та пізній ліпофусциноз.

Порушення обміну ліпофусцину проявляється у вигляді збіль­шення його в клітинах (ліпофусциноз), що має набутий та спадковий характер.

 

Мал.Відкладення ліпофусцину в гекпатоцитах (позначено срілочкою)

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 575 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)