АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. - епіфіза.

Прочитайте:
  1. Охарактеризуйте будову гіпофізв та епіфіза.

125. Хвора К. звернулася до лікаря із скаргами на тремор пальців рук та всього тіла, м’язову слабкість, серцебиття, порушення сну, схуднення при підвищеному апетиті. Симптоми захворювання якої із залоз внутрішньої секреції спостерігаються в хворої?

A. - Щитоподібної;

B. - Підшлункової;

C. - Гіпофіза;

D. - Наднирників;

E. - Епіфіза.

126. Хвора скаржиться на болі в правій клубовій області. При пальпації визначається рухлива, м’яка, хвороблива кишка. Яку кишку пальпує лікар?

A. - Порожню;

B. - Сліпу;

C. - Сигмоподібну;

D. - Пряму;

E. - Висхідну ободову.

127. Хворий 27 років страждає від нестерпного болю в животі. Для уточнення діагнозу йому призначено лапаротомію. Хірург при лапаротомії розтинає передню черевну стінку і бачить тонку і товсту кишку. Він відрізняє товсту кишку від тонкої, тому що вона має всі ознаки крім:

A. - Стрічок;

B. - Чепцевих привісків;

C. - Великого діаметру;

D. - Жирової оболонки;

E. - Гаустр.

128. Хворий 37 років страждає туберкульозом легень з дитинства. Йому була призначена операція. Під час операції в хворого була видалена середня частка правої легені. Які сегменти були видалені?

A. - Верхній і передній;

B. - Медіальний базальний і латеральний базальний;

C. - Верхній язичковий і нижній язичковий;

D. - Задній і передній;


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 456 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)