АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А) гемодинамічні

Прочитайте:
  1. Судинна система. Основні гемодинамічні показники. Біофізика кровообігу.

Б) дезинтокаційні

В) регулятори водно-сольового та кислотно-лужного балансу

Застосовуються для інфузійної терапії. Гемодинамічні препарати застосовуються для лікування різних видів шоку, підвищення АТ, нормалізації гемодинамічних показників крові. Гемодинамічні препарати мають високу молекулярну масу. Плазмозамінники з низькою молекулярною масою застосовують з дезінтоксикаційною ціллю.

Реополіглюкін збільшує об’єм циркулюючої крові, зменшує агрегацію формених елементів крові, покращує кровоток в капілярах, має дезінтоксікаційну дію. Застосовується при порушеннях периферійного кровотоку, для лікування різних видів шоку, при оперативних втручаннях, при обпіках, перитонітах, панкреатиті та деяких інтоксикаціях. Можливі алергічні реакції.

Гемодез, неогемодез – водно-сольвий низькомолекулярний розчин. застосовується для дезинтоксикації організму при різних інтоксикаціях (інфекційні процеси). Зв’язує токсини і швидко виводить з організму. При повільному введенні зазвичай переноситься нормально, при швидкому введенні можливе падіння АТ, тахікардія, порушення дихання. можливі анафілактичні реакції.

Ентеродез для дезинтоксикації тільки у дорослих. Зв’язує токсини і виводить їх через кишечник. Приймають внутрішньо.

Желатиноль застосовується для покращення гемодинаміки при кровотечах, шоках, при підготовці до операції. Зазвичай переноситься добре хворими.

 

Сольові розчини часто застосовуються в медичній практиці при порушенні водно-сольового балансу.

0,9% натрій хлор (ізотонічний розчин) фізіологічний для людини. Застосовується для розведення препаратів для вв введення, для швидкого але нетривалого поповнення ОЦК, дезинтоксикації (розведення і зменшення концентрації токсинів в крові).

5%розчин глюкози призначається з цією ж метою + енергія

р-н Рінгера- Локка,Дисоль, Трисоль, Лактосоль та ін застосовуються для боротьби зі зневоженням та інтоксикацією часто при втраті рідини при блювоті, проносі та ін.

 

ПЛАН ЛЕКЦІЇ:

1. Класифікація засобів, що впливають на тонус та скоротливу активність матки.

2. Характеристика препаратів групи утеротоніків.

3. Характеристика препаратів групи утеролітиків

4. Класифікація засобів, що впливають на систему крові.

5. Характеристика засобів, що впливають на еритропоез.

6. Характеристика засобів, що впливають на лейкопоез

7. Характеристика засобів, що впливають на систему згортання крові.

8. Плазмозамінники.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 490 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)