АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

БЛІЦ – ВІКТОРИНА

Інформаційні дані Еталон відповіді
  І ланка    
1. Основні клінічні форми екземи це -  
2. Дерматит це -  
3. Назвіть форми дерматитів -  
4. Клінічні форми нейродерміту це -  
5. Назбряк Квінке це -  
6. Речовина, що викликає алергічну реакцію це -  
  ІІ ланка  
1. Назвіть групи чинників, що викликають дерматит -  
2. Подразник при токсикодермії потрапляє в організм через -  
3. Назвіть найважчу форму токсикодермії -  
4. Назвіть форми екземи за тривалістю перебігу -  
5. Що є причиною мікробної екземи -  
6. Назвіть групи препаратів для лікування алергічних захворювань шкіри -  
  ІІІ ланка    
1. Назвіть форми екземи за характером ураження -  
2. Що є причиною мітотичної екземи -  
3. Назвіть елемент висипки при кропивянці -  
4. Як називається алергічний набряк пухкої жирової клітковини -  
5. Назвіть основну скаргу при атопічному дерматиті -  
6. Назвіть основні засоби місцевого лікування алергічних хвороб шкіри -  

 


АЛЕРГІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ШКІРИ

Задача 1.

До лікаря в дерматологічне відділення звернувся чоловік 32 роки із скаргами на висипання на ногах, набряк, свербіння в місці ураження. З анамнезу відомо, що хворіє 3 дні, початок хвороби повязує з роботою на присадибній ділянці: косив траву. Самостійно не лікувався. Обєктивно: шкіра на гомілках червона, набрякла, множинні червоні плями до 2-3 см в діаметрі, розміщені лінійно.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

Задача 2.

Дівчина 18 років скаржиться на свербіння і висипання нав шкірі в області шиї, рук, обличчя, спини. Зі слів хворої висипка появилася тиждень тому на руках і обличчі, 3 дні тому розповсюдилася на шию і спину. Початок хвороби пацієнтка повязує з використанням крему для рук місяць часу. При огляді: шкіра верхніх кінцівок, обличчя, шиї і спини червоного кольору з множинними дрібними папулами, везикулами, кірочками, мікроерозіями, мокненням.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

 

Задача 3.

Пацієнт 40 років скаржиться на висипку на тілі, головний біль, біль у суглобах, підвищення температури тіла до 38º С. Захворювання почалося 5 днів тому після прийому антибіотиків з приводу ангіни. Обєктивно: на шкірі тулуба і кінцівок червоні плями різних розмірів від 0,5 до 5,0 см в діаметрі, на деяких муковидне лущення.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

 

 

Задача 4.

Жінка 66 років звернулася з скаргами на сверблячі висипання на руках. Початок хвороби повязує з роботою на городі, хворіє тиждень часу. При обстеженні шкіра кистей рук набрякла, множинні округлі вогнища з чіткими межами темно-рожевого кольору, розмірами до 3 см з мікроерозіями, кірочками, мокненням, навколо шкіра з розчухами, пустулами.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.


Задача 5.

Чоловік 40 років скаржиться на сухість, лущення і тріщини шкіри на руках, обличчі, шиї. Хворіє місяць часу, самостійно не лікувався. Працює на автозаправці. Обєктивно: шкіра кистей рук, обличчя, шиї суха з мікротріщинами, муковидним лущенням.

 

1. Поставте діагноз.

2. Діагностика.

3. Тактика лікування.

Задача 6.

Жінка 25 років скаржиться на висипання на шкірі тулуба, свербіння в ділянці висипки, відчуття нездужання, головний біль. Захворіла після прогулянки в лісі зранку. При обстеженні на шкірі тулуба уртикарна висипка, рожевого кольору у вигляді кілець з чіткими межами. Яскравий червоний дермографізм.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.


Задача 7

Дитина 10 років поступила в приймальне відділення. Зі слів мами годину тому раптово зявився набряк щік, хлопчик скаржиться на відчуття напруженості, паління в ділянці ураження. При огляді шкіра щік бліда, при пальпації напружена, щільно еластична, при натискуванні ямка не залишається.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

Задача 8

Дитина 7 місяців поступила в приймальне відділення. Зі слів матері хвороба почалася тиждень тому після введення в раціон харчування риби і мяса. При обстеженні дитина неспокійна, на шкірі щік червоні набряклі вогнища різної форми і розмірів, лущення, мікровезикули, мокнення, тріщинки, пустули і гнійні кірочки.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

Задача 9

До фельдшера ФАПу звернувся чоловік 30 років зі скаргами на висипання на руках, шиї та обличчі, свербіння і печінні в області ураження. Тиждень тому хворий на роботі нікелював автозапчастини без захисних рукавичок, маски та робочого костюма, через 3 дні зявилися висипання. При обстеженні на шкірі обличчя, шиї, кистей і передпліч множинні червоні плями до 2 см в діаметрі, на руках мокнуття і пластинчасте лущення.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Вкажіть причину захворювання.

3. Тактика лікування.

Задача 10

Жінці з приводу гострого респіраторного захворювання лікар призначив антибіотик. На першу добу лікування на шкірі тулуба зявилася уртикарна і папульозна висипка. Хвора скаржиться на печіння, свербіж, підвищення температури тіла до 38º С.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

 

 

Задача 11

В хворого 40 років в нижній третині правої гомілки шкіра червона, множинні пустули, мікроезикули і папули, мокнуття. Вогнище ураження має чіткі межі, в центрі його є гнійні кірки. Хворий скаржиться на біль, незначне свербіння у місці висипань..

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.

 

Задача 12

До дерматолога звернувся хворий віком 38 років, робітник хімічного заводу. Під час роботи з кислотами на кистях рук шкіра почервоніла, набрякла, зявилися папули, везикули. Хворий скаржиться на біль, відчуття стягування шкіри та печіння.

1. Поставте діагноз.

2. Тактика лікування.


ТЕСТИ


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1370 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.008 сек.)