АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АЛГОРИТМ № 8

Прочитайте:
  1. c) Алгоритм люмбальной пункции
  2. АЛГОРИТМ
  3. АЛГОРИТМ
  4. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання маніпуляції
  9. Алгоритм виконання маніпуляції
  10. Алгоритм виконання маніпуляції

Виконання маніпуляції «Методика внутрішньом'язового введення суспензій кортикостероїдів»

Обладнання: мило, гумові рукавички, ватні тампони, лоток, суспензії (кристалічна суміш у розчиннику) кортикостероїдів (кеналог-40-триамцинолон; депомедрол-метилпреднізолон; дипрос-пан-бетаметазон), шприци по 2 мл, спирт етиловий медичний 72˚.

Мета: лікування важких форм алергічних захворюваннях шкіри.

 

1.Знати:

- показання до проведення

- техніку виконання

- інструментарій

- асептику, антисептику

 

2.Вміти:

- підготувати хворого до маніпуляції

- підібрати все необхідне для маніпуляції

- провести маніпуляцію

 

3.Показання:

- важкі форми алергічних захворювань шкіри

 

4. Результат: зменшується запалення, ексудація, послаблюється вираженість суб’єктивних відчуттів (свербіж, паління), пришвидшується епітелізація при алергічних захворюваннях шкіри.


 

 

ОБЛАДНАННЯ   мило, гумові рукавички, ватні тампони, лоток, суспензії (кристалічна суміш у розчиннику) кортикостероїдів (кеналог-40-триамцинолон; депомедрол-метилпреднізолон; дипрос-пан-бетаметазон), шприци по 2 мл, спирт етиловий медичний 72˚.  
ПРИМІТКА Вводьте тільки внутрішньом'язово; внутрішньо­венне введення категорично заборонено (можливий розвиток емболії і смерть).Повільно розсмоктуючись, вони тривало діють (від 10 днів до кількох тижнів).
АЛГОРИТМ ДІЇ ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ
Психологічна підготовка хворого до маніпуляції 1.Привітайтеся з пацієнтом. 2.Назвіть себе. 3.Запитайте як його звати. 4.Поясніть доцільність проведення маніпуляції. 5.Отримайте дозвіл на виконання 6.Запевніть у неможливості виникнення ускладнень. 7.Поясніть техніку виконання маніпуляції. 8.Запропонуйте пацієнту сісти на стілець.
Техніка внутрішньом'язового введення суспензій кортикостероїдів 1.Вимийте руки з милом під проточною водою. 2.Вдягніть гумові рукавички. 3.Підготуйте необхідні матеріали і медикаменти. 4.Змочіть марлевий тампон спиртовим розчином. 5. Ампулу добре струсіть, щоб утворилась рівномірна суміш. 6. Нагрійте ампули, якщо вони зберігались у холодильнику, тримаючи у долоні. 7. Розріжте ампулу і вміст повільно наберіть в шприц, голка 0,8ґ40 мм - щоб суспензія потрапила у м'язи. 8. Струсіть залишки суспензії на стінках ампули і витягніть у шприц. 9. Випустіть легким натискуванням на поршень шприца по­вітря, так, щоб не втрачати суспензії. 10. Протиріть шкіру спиртом. 11. Введіть суспензію повільно, глибо­ко у м'язи, у верхній зовнішній квадрант сідниці. 12. Після закінчення введення суспензії це місце притисніть ваткою, змоченою у спирті, щоб суспензія не виходила в підшкірну клітковину. 13. Усі використані інструменти, рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу.
Оцінювання результатів Якщо ці суспензії потрапляють у підшкірну клітковину, то можуть спричинити розвиток атрофії (шкіра западає і утворюється стійкий, незворотний косметичний дефект).
Дезінфекція обладнання Усі використані інструменти, рукавички занурте у дезрозчин.

 



Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 393 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)