АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Робота кооперативних груп.

Прочитайте:
  1. Багатоваріантна самостійна робота
  2. Багатоваріантна самостійна робота
  3. Багатоваріантна самостійна робота
  4. Будова та робота серця
  5. Індивідуальна робота студентів – захист рефератів.
  6. Індивідуальна робота студентів «Дослідження ролі спинного і головного мозку в регуляції функцій організму» (2 год.)
  7. Індивідуальна робота студентів «Основні етапи розвитку фізіології»
  8. Індивідуальна робота студентів «Роль залоз внутрішньої секреції в регуляції функцій організму» (2 год.)
  9. КУРСОВА РОБОТА
  10. Курсова робота
     
1. Виставте попередній діагноз пацієнтці.   2. Яке загальне лікування потрібно призначити?     3. Які додаткові обстеження слід провести пацієнтці? 1. Який елемент висипки появляється першим і може підтвердити діагноз?   2. Яке місцеве лікування потрібне в даному випадку?   3. Проведіть диференціальну діагностику цієї патології. 1. Які загальні симптоми спостерігаються при цьому захворюванні?     2. Яке лікування необхідне при генералізації процесу?   3. Який догляд необхідний при даній патології?

 

 


 

 

Питання до дискусії. 1. Опишіть послідовність висипання при цьому захворюванні? 2. Які характерні риси даної патології ви знаєте? 3. Що спровокувало початок захворювання, назвіть ще кілька можливих причин? 4. Які частини тіла ніколи не уражаються при цій патології? 5. Опишіть «медальйон» при цьому захворюванні, що це таке? 6. Чи можна обмежитися лише місцевою терапією, а в даному випадку? 7. Яким буде загальне лікування у тяжких випадках даної патології. 8. Чи буде реагувати лімфатична система при цьому захворюванні і як? 9. Яким чином може виникнути загострення процесу у пацієнтки? 10. Чи потрібна фізіотерапія при цій патології? Настанови, рекомендації.   1. Проаналізуйте ситуацію 2. Проведіть попереднє її обговорення. 3. Поставте діагноз. 4. Знайдіть альтернативні рішення. 5. Оцініть перевагу кожного з них. 6. Сформуйте заключну думку. 7. Захистіть її. 8. Зробіть висновки: - які запитання появилися у вас? - для чого згодяться отримані знання? - що нового ви відкрили для себе? - чи задоволені ви результатами своєї роботи? - чи був цей метод для вас цікавим? Навички для тренінгу   1. Огляд пацієнта. 2. Визначення «материнської бляшки». 3. Застосування мазей, кремів, збовтувальних сумішей. 4. Парентеральне введення фармакологічних препаратів.    

 

 

Висновки: експерт, модератор 1. Виставлення заключного діагнозу. 2. Вироблення спільного плану лікування даної пацієнтки. 3. Рекомендації пацієнтці для скорочення тривалості протікання даної патології.

 


Задача 1

Жінка 35 років звернулася в поліклініку до дерматовенеролога з скаргами на висипання на шкірі тулуба, незначне свербіння в ділянці ураження. Під час співбесіди було з’ясовано, що тиждень тому, напередодні висипки день був емоційно напружений, важкий і пацієнтка дуже змерзла. З анамнезу: шкірні захворювання в минулому заперечує, вказує на якусь хронічну хворобу шкіри у батька. При огляді: на шкірі тулуба множинні дрібні крапчасті, краплинні папули рожево-червоного кольору; поверхня їх вкрита сріблясто-білими лусочками, по краю висипки рожевий обідок без лусочок. При пошкрябуванні лусочки рихлі і легко видаляються з поверхні папул. Велика кількість висипань в ділянці дотикання до шкіри поясу з одежі. Після встановлення діагнозу і наміченого плану лікування пацієнтка відмовилася від госпіталізації в стаціонарі, вирішила лікуватися амбулаторно. Через місяць часу пацієнтка поступила у прийомне відділення лікарні з порушенням загального стану: субфебрильною температурою тіла, болем в мязах і суглобах, загальною слабкістю; при обстеженні вся шкіра яскраво-червоного відтінку, інфільтрована, напружена, лущиться крупно пластинчастими лусочками. При опитуванні жінка зізналася, що дома не лікувалася і два тижні тому, вона звільнилася з роботи.

 

 

 

1. Поставте попередній діагноз.

2. Поставте заключний діагноз.

3. Проведіть діагностику.

4. Назначте лікування.


Задача 2

Хворий 65 років звернувся з скаргами на висипання на руках і в ротовій порожнині; відчуття вираженого свербіння, паління і поколювання в ділянці ураження. Хворіє 4 дні, з анамнезу відомо, що у пацієнта цукровий діабет ІІ типу, хронічний гастрит, протези зубів нижньої щелепи. Початок хвороби повязує з відзначенням ювілею свого дня народження. При огляді: на шкірі згинальних поверхонь зап’ястків і передпліч обох рук множинні синюшно-червоні дермальні папули діаметром до 3 мм, полігональної форми, з пупкоподібним вдавленням в центрі, блискучі при боковому освітленні. На слизовій язика, внутрішній поверхні щік множинні сіро-білуваті невеликі плями, що групуються і зливаються у вигляді сітки з нерівних смужок.

 

 

 

 

 

1. Поставте попередній діагноз.

2. Проведіть діагностику.

3. Назначте лікування.

 


Задача 3

Жінка 30 років звернулася з скаргами на висипання: на шиї, тулубі, руках і ногах; сильний свербіж в ділянці ураження, що посилюється при потінні. З анамнезу: десять днів тому спостерігалася субфебрильна температура тіла, біль у суглобах і мязах, через тиждень появилася висипка на шиї і грудях, ще через день – на верхніх і нижніх кінцівках. Пів місяця тому була вакцинована проти вірусу грипу. При огляді: на шкірі шиї, тулуба, верхніх кінцівках і стегнах множинні симетрично розташовані овальні, рожеві, нечітко обмежені плями діаметром до 1,0 см з легким дрібним лущенням.

 

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Які обстеження необхідно провести пацієнтці?

3. Проведіть диференціальну діагностику патології.

4. Назначте лікування.


Задача 4

Чоловік 28 років звернувся з скаргами на загальну слабкість, висипку на шкірі, свербіння і відчуття жару в місці ураження. З анамнезу відомо, що висипання зявилися після перенесеного стресу день тому. Обєктивно: на шкірі гомілок, зап’ястях рук множинні дрібні папули синюшно-червоного кольору з блискучою поверхнею. При змащуванні олійним розчином видно сітку Уїкхема.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Назаначте лікування.


Задача 5

Чоловік 25 років звернувся зі скаргами на більу колінних, плечових та дрібних суглобах кистей, що непокоять його вже протягом двох місяців. До лікаря звернувся вперше. З анамнезу з’ясовано, що декілька місяців назад, через кілька днів після емоційного стресу він помітив появу дрібної червоної висипки на шкірі тулуба та кінцівок. За рекомендацією фармацевта з аптеки змазував висипи маззю флуцинар. Під впливом такого лікування більшість висипки зникла, решта зменшилася і зблідла. Під час огляду: на шкірі розгинальних поверхонь колінних та ліктьових суглобів запальні рожево-коричневі папули та бляшки до 3-4 см в розмірі; поверхня їх плоска, вкрита сріблясто-білими лусочками. Форма, розміри суглобів не змінені, обєм рухів у них збережений.

 

 

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Обгрунтуйте діагноз.

3. Назначте лікування.

4. Профілактика рецидивів.


 

Задача 6

Юнак 16 років звернувся з скаргами на висипання на тулубі, без субєктивних відчуттів, які виникли два дні тому. Початок хвороби повязує з інтенсивним заняттям спортом. При огляді: на шкірі тулуба зліва від нижньої третини груднини червона пляма овальної форми з чіткими контурами діаметром до 2 см; периферійна зона висипки еритемна, дещо припіднята над шкірою, в центрі епідерміс зморщений, жовтуватого кольору.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Назвіть елемент висипки.

3. Розкажіть еволюцію висипки.

4. Призначте лікування.

 


Задача 7

Жінка 36 років звернулася зі скаргами на висипку на гомілках і ураження нігтів, свербіння, поколювання, печіння в ділянці висипань. Хворіє тиждень часу, початок захворювання повязує з перенесеним тиждень тому ГРВІ. При огляді: на шкірі гомілок лінійно розташовані множинні синюшно-червоні епідермальні папули до 3 мм в діаметрі, полігональної форми, з пупковидним вдавленням у центрі, при змащуванні яких олійним розчином видно білувато-сітчастий візерунок. Нігті пальців рук виражено посмуговані, з гіперемією нігтьового ложа.

 

 

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Проведіть діагностику захворювання.

3. Назначте лікування.

 

 

Задача 8

Пацієнт 45 років скаржиться на висипку на статевих органах, незначне свербіння, поколювання і паління в ділянці ураження. Захворів 4 дні тому після переохолодження. При огляді: на голівці статевого члена порцеляноподібні згруповані папули, що схильні до злиття у вигляді бляшок.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Проведіть діагностику захворювання.

3. Вкажіть прогноз для захворювання.

4. Назвіть профілактичні заходи.

 

Задача 9

У пацієнта 60 років на тлі цукрового діабету інтертригінозна форма псоріазу: ураженні пахвові складки.

 

 

 

1. Опишіть висипання при цій формі псоріазу.

2. Які потрібно провести дослідження для підтвердження діагнозу.

3. Проведіть диференціальну діагностику.


 

 

Задача 10

Жінка 37 років звернулася в дерматологічне відділення з скаргами на висипку на руках і ногах, свербіння в ділянці ураження. Хвороба виникла три дні тому з підвищення температури тіла до 38º С, загального нездужання, головного болю. Причиною захворювання вважає перенесену тиждень тому ангіну. Обєктивно: на шкірі тулуба множинні рожеві плями до 2 см в діаметрі з мукоподібним лущенням, в правій мезогастральній ділянці живота пляма жовтуватого кольору розміром 3 х 4 см, покрита зморщеним епідермісом.

 

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Як називається висипка, що виникала в області живота?

3. Назначте лікування.

 


Задача 11

Жінка 38 років звернулася в дерматологічне відділення зі скаргами на висипку на ліктях і колінах. Захворіла 5 днів тому після переохолодження. Обєктивно: на шкірі ліктів і колін рожеві папули і бляшки з чіткими межами покриті сріблястими лусочками, з червоним обідком. Позитивні феномени зскрібання: стеринова пляма, термінальна плівка, кровяна роса.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Назначте лікування.

 

Задача 12

Чоловік 43 роки звернувся з скаргами на відчуття болючості і печіння в ротовій порожнині. Захворів 3 дні тому після перенесеної гострої респіраторної вірусної інфекції. Обєктивно: на слизовій оболонці ротової порожнини в області щік, язмка множинні сіруваті невеликі плями, що групуються, зливаються у нерівні смужки, сітки.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Назначте лікування

 


Задача 13

Жінка 34 роки скаржиться на висипку на волосистій частині голови, свербіння в місці ураження. Хворіє місяць часу, початок захворювання повязує з стресом. Обєктивно: на шкірі волосистої частини голови по краю росту волосся вогнище висипання у вигляді суцільної червоної запальної бляшки покритої великою кількістю сухих, трохи жовтуватих лусочок. Позитивна тріада феноменів зскрібання.

 

 

1. Поставте діагноз.

2. Назначте лікування


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1124 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.013 сек.)