АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АЛГОРИТМ № 2. Виконання маніпуляції «Визначення біодози ультрафіолетового опромінення»

Прочитайте:
  1. c) Алгоритм люмбальной пункции
  2. АЛГОРИТМ
  3. АЛГОРИТМ
  4. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання маніпуляції
  9. Алгоритм виконання маніпуляції
  10. Алгоритм виконання маніпуляції

Виконання маніпуляції «Визначення біодози ультрафіолетового опромінення»

Обладнання: біодозиметр з 4-, 6- або 12-ма прямокутними отворами, які закриваються металічною заслінкою; мило; рукавички.

Мета: визначення біодози УФО

1. Знати:

- показання до проведення

- техніку виконання

- обладнання

2. Вміти:

- підготувати хворого до маніпуляції

- підібрати все необхідне для маніпуляції

- провести маніпуляцію

3. Показання:

- фізіотерапевтична терапія псоріазу

- підвищення ефективності лікування

4. Результат: при позитивній реакції появляється еритема на шкірі.

ОБЛАДНАННЯ Біодозиметр з 4-, 6- або 12-ма прямокутними отворами, які закриваються металічною заслінкою; лампа з УФ променями; мило; рукавички.
ПРИМІТКА Опромінення для визначення біодози проводять обов’язково з такої відстані, з якої буде проводитися лікувальне опромінення шкіри пацієнта, зручною є відстань 75 см.
АЛГОРИТМ ДІЇ ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ
Психологічна підготовка хворого до маніпуляції 1.Привітайтеся з пацієнтом. 2.Назвіть себе. 3.Запитайте як його звати. 4.Поясніть доцільність проведення маніпуляції. 5.Отримайте дозвіл на виконання 6.Запевніть у неможливості виникнення ускладнень. 7.Поясніть техніку проведення маніпуляції. 8.Запропонуйте пацієнту сісти на стілець.
Техніка визначення біодози УФО 1.Вимийте руки з милом в проточній воді. 2.Вдягніть гумові рукавички. 3.Підготуйте необхідне обладнання. 4.Накладіть біодозиметр на ділянку неушкодженої шкіри. 5.Проведіть ультрафіолетове опромінення сегментів шкіри послідовно відкриваючи отвори з експозицією 15 с, 30 с, 45 с, 1 хв і т.д. з відстані 75 см. 6.Зніміть рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу.
Оцінювання результатів   Реакцію враховують через 24, визначають мінімальний час ультрафіолетового опромінення, при якому на неураженій не пігментованій шкірі виникає еритема.
Дезінфекція обладнання Використані рукавички занурте у дезрозчин.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 761 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)