АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

АЛГОРИТМ № 2. Виконання маніпуляції «Методика підготовки хворих до люмбальної пункції»

Прочитайте:
  1. c) Алгоритм люмбальной пункции
  2. АЛГОРИТМ
  3. АЛГОРИТМ
  4. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання маніпуляції
  9. Алгоритм виконання маніпуляції
  10. Алгоритм виконання маніпуляції

Виконання маніпуляції «Методика підготовки хворих до люмбальної пункції»

Обладнання: стерильні голки з ман дренами, бікс з стерильним рушником, серветками, стерильний столик, 70% розчин етилового спирту, 2% спиртовий розчин йоду, 1% розчин новокаїну, лейкопластир, пробірка.

Мета: виявлення блідої трепонеми в спинномозковій рідині.

 

1. Знати:

- показання до проведення

- техніку виконання

- інструментарій

- асептику, антисептику

 

2. Вміти:

- підготувати хворого до маніпуляції

- підібрати все необхідне для маніпуляції

- допомагати лікарю в проведення маніпуляції

- виписати направлення в лабораторію

 

3. Показання:

- виявлення збудника сифілісу в спинномозковій рідині

- диференціальна діагностика сифілісу

- контроль ефективності лікування

- уточнення діагнозу сифіліс нервової системи

 

 

ОБЛАДНАННЯ   Стерильні голки з ман дренами, бікс з стерильним рушником, серветками, стерильний столик, 70% розчин етилового спирту, 2% спиртовий розчин йоду, 1% розчин новокаїну, лейкопластир, пробірка.
ПРИМІТКА Пункцію робить лікар, середній медпрацівник забезпечує його усім необхідним для проведення маніпуляції, садить хворого в потрібне положення, асистує під час маніпуляції, допомагає хворому після процедури, виписує направлення і відправляє матеріал на дослідження в лабораторію.
АЛГОРИТМ ДІЇ ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАННЯ
Психологічна підготовка хворого до маніпуляції 1.Привітайтеся з пацієнтом. 2.Назвіть себе. 3.Запитайте як його звати. 4.Поясніть доцільність проведення маніпуляції. 5.Отримайте дозвіл на виконання 6.Запевніть у неможливості виникнення ускладнень. 7.Поясніть техніку виконання маніпуляції. 8.Запропонуйте пацієнту сісти на стілець.
Техніка виявлення коростяного кліща 1.Вдягніть гумові рукавички. 2.Приготуйте все необхідне для маніпуляції: стерильні голки з ман дренами 10-12 см завдовжки, бікс зі стерильним рушником, серветками. 3.Накрийте стерильний столик. 4.Роздягніть хворого до пояса. 5.Посадіть хворого на невеликий стіл спиною до лікаря, під ноги поставте табуретку, нахиліть голову вперед так, щоб підборіддя досягало грудної клітки, руки складені на животі, спина вигнута дугою. 6.Обробіть шкіру навколо місця проколу спиртом, йодом, знову спиртом, потім витріть насухо. 7.Наберіть 0,5-1 мл 1% розчину новокаїну в шприц для внутрішньо шкірного введення для знеболення місця проколу. 8.Подайте стерильну пробірку після проколу для збирання спинномозкової рідини (7-8 мл). 9.Накладіть лейкопластир на місце проколу відразу після маніпуляції. 10.Покладіть хворого на живіт без подушки на кушетку на 3-4 години. 11.Напишіть направлення в лабораторію, вкажіть прізвище, імя та по батькові пацієнта, номер історії хвороби, вид матеріалу, мету дослідження, попередній діагноз. 12.Відправте пробірку з рідиною і направленням в лабораторію. 13.Зніміть рукавички і покладіть у посудину для відпрацьованого матеріалу.
Дезінфекція обладнання Використані рукавички, інструменти занурте у дезрозчин.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 537 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)