АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лапароскопічена холецистектомія

Прочитайте:
  1. Холецистектомія з міні-лапаротомного доступу

До показань для проведення ЛХЭ відносять симптоматичну неускладнену ЖКХ, бессимптомну форму захворювання й холестероз жовчного міхура. Серед протипоказань до цієї операції виділяють щільний запальний інфільтрат в області шийки жовчного міхура й гепатодуоденальної зв'язки, вагітність, перенесені лапаротомії, ожиріння, цироз печінки, внутріпечіночне розташування жовчного міхура, механічну жовтяницю й гострий панкреатит.

Операцію ЛХЕ проводять звичайно під загальним знеболюванням, домагаючись при цьому глибокої релаксації черевної стінки. Основними етапами ендоскопічної операції є: створення пневмоперитонеума, введення троакарів і інструментів, ревізія черевної порожнини, виділення жовчного міхура зі зрощень, міхурної протоки й міхурної артерії з наступним їх кліпірованням і перетинанням; виділення жовчного міхура з ложа печінки й видалення його із черевної порожнини (іноді з використанням контейнера) і установка контрольного дренажу в підпечіночному просторі. Для введення троакарів у черевну порожнину роблять дугоподібний розріз довжиною 1,5-2 см над або під пупком і три розрізи довжиною 5-6 мм у правому підребер'ї.

Ускладнення ЛХЕ: кровотеча в черевну порожнину, перетинання холедоха, травма внутрішніх органів, жовчовитік в черевну порожнину, гнійний процес у зонах втручання.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 334 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)