АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАДАЧІ ПО ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБАХ (Н.Е 2.5, 2.6)

Прочитайте:
  1. А.Ситуаційні клінічні задачі
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. Хвора Л., 7 років, направлена лікарем школи в стаціонар із скаргами на загальну слабкість, погіршення апетитиу, підвищення температури тіла до 38,5°С, нежить. Хворіє 4-й день. При огляді: лице одутле, повіки набряклі, слизові виділення з носа. На слизовій щік на рівні корінних зубів дрібні білуваті плями, оточені вінчиком гіперемії (почервоніння). Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хвора?

2. Хлопчик, 6-ти років, захворів п’ять днів назад. Захворювання почалося з підвищення температури, іноді до 39-40°С. Дитина кашляє, очі червоні, сльозяться, повіки припухлі; яскраве світло дратує дитину. Через 3-4 дні від початку хвороби з’явився висип на шкірі: спершу за вухами, на обличчі та на шиї. Висип у хворого має вигляд червоних плям, різної величини, неправильної форми; подекуди плями зливаються Які заходи необхідно провести у вогнищі?

3. Хвора К., 6 років, хворіє 3-й день. Захворювання почалося з підвищення температури тіла до 37,4°С. Натсупного дня з’явився кашель, нежить, на 3-й день – висип. При огляді: на спині, сідницях, розгинальних поверхнях кінцівок дрібно- і середньоплямистий висип на незміненому фоні шкіри. Збільшені потиличні та задньошийні лімфатичні вузли. Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хвора? Які заходи необхідно провести у вогнищі?

Хвора Т., 22 роки, вихователька дошкільного закладу, звернулась до лікаря відносно субфебрильної температури протягом 3-х днів та загального нездужання. При огляді виявлено збільшення задньошийних і потиличних лімфатичних вузлів, їх помірна болючисть. На розгинальних поверхнях рук – елементи дрібно- і середньоплямистого висипу. Відомо, що у дитячому закладі три тижні тому був випадок захворювання, подібного до кору. Хвора також відзначає затримку місячних протягом 6 тижнів.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1072 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)