АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Який попередній діагноз можа поставити? Якого догляду потребує дівчина?

Прочитайте:
  1. VІ. Акушерський діагноз і його обґрунтування
  2. XIV. Слон, якого не помітили
  3. А допомогою якого методу визначають функціональну здатність нирок?
  4. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  5. Виберіть із перерахованого на якому із шийних хребців є горбок до якого притискується загальна сонна артерія для зупинки кровотечі?
  6. Використання міхура із льодом, газовивідної трубки, грілки під час догляду за хворими.
  7. Від якого парасимпатичного ядра направляються прегангліонарні волокна до вушного вузла?
  8. Вкажіть клінічний діагноз(Нейропатія ліктьового нерва).
  9. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  10. Вкажіть повну назву клінічного діагнозу. (первинна прогресуюча міодистрофія Ерба-Рота)

13. Хворий К., 25-ти років звернувся до дільничого терапевта з скаргами на остуду, підвищення температури до 38,7°С, біль в горлі при ковтанні, головний біль, загальну слабкість. Хворіє 3-й день. При огляді: на мигдаликах, задній стінці глотки та ньобних дужках - нашарування сіро-брудного кольору, помірної щільності; після зняття їх ватним тампоном поверхня кровоточить. На стороні ураження збільшені підщелепні лімфатичні вузли. Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хвора? Які заходи необхідно провести у вогнищі?

14. Хвора Р., 26 років, поступила в інфекційне відділення на 2-й день хвороби зі скаргами на болі внизу живота, наявність частого стулу з домішками слизу і крові. Захворювання почалося гостро з підвищення температури тіла до 38,5°С, болі в животі, рідких випорожнень. Відомо, що за 4 дні до хвороби збирала в колгоспі і вживала немиті фрукти. Шкірні покриви бліді, температура 38°С, пульс 98 уд. за хв., язик обкладений білим нашаруванням. Живіт м’який, при пальпації болючий в ділянці сигмовидної кишки, яка спазмована. Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хвора?

15. В інфекційне відділення госпіталізований хворий зі скаргами на нудоту, колькоподібний біль у животі, часті рідкі випорожнення з домішками слизу та крові. Захворів гостро: спочатку турбував біль в животі й остуда, потім приєднався пронос. Температура тіла 39,4°С. Губи синюшні, пульс ниткоподібний, АТ 60/20 мм рт ст, Живіт здутий, болісний при пальпації товстої кишки. Назвіть попередній діагноз. Чим викликаний важкий стан хворого?

16. Хворий Л., 20 років, захворів гостро. Скарги на озноб, відчуття жару, підвищення температури тіла до 39°С, нудоту, блювоту, частий зловонний стул у великій кількості без патологічних домішок, болі в епігастрії Одночасно захворіла сестра. За шість годин до захворювання обидві їли м’ясо варене качки, яке зберігали всю ніч при кімнатній температурі. Який попередній діагноз можа поставити? Якого догляду потребує хлопець?

Хвора В., 35 років поступила в інфекційне відділення у дуже важкому стані через 4 години після вживання м’ясного салату. Скарги на нудоту, неспинну блювоту, профузний пронос, біль по всьому животу, судоми.

При огляді: температура 38,°5С, АТ 80/45 мм рт ст, синюшність губ. Випорожнення численні, водянисті, сморідні. Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хвора? Які заходи необхідно провести у вогнищі?

18. Хвора С., 32 роки, через 10 годин після вживання маринованих грибів відчула важкість в животі, нудоту, загальну слабкість, “туман” перед очима та двоїння предметів. Температура тіла 36,6°С, пульс 70 уд. за хв., зіниці неоднакові, відсутня їх реакція на світло. Слизові оболонки рота сухі. Про яке захворювання можна думати? Якого догляду потребує хвора? Які заходи необхідно провести у вогнищі

Родина з шести чоловік вживала овочеві консерви заводського виробництва. Захворювання почалося через сім годин після вживання їжі: у 3-х чоловік – нудота з блювотою, у 2-х – різка слабкість, сухість у роті, двоїння в очах. Про яке захворювання можна думати? Що стало фактором передачі інфекції? Які заходи необхідно провести у вогнищі?


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 401 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)