АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вкажіть повну назву клінічного діагнозу. (первинна прогресуюча міодистрофія Ерба-Рота)

Прочитайте:
  1. V. Пологи (відповідно до клінічного протоколу «Фізіологічні пологи»).
  2. Алгоритм клінічного обстеження жінок з ІПСШ
  3. Вкажіть клінічний діагноз(Нейропатія ліктьового нерва).
  4. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  5. Вкажіть магістральну артерію верхньої кінцівки, від якої відходять такі гілки: найвища грудна, грудоакроміальна, латеральна грудна,
  6. Вкажіть місце формування латеральної підшкірної вени.
  7. Вкажіть систематичне положення збудника лімфоми Беркіта.
  8. Вкажіть скелетотопію селезінки.
  9. Вкажіть тип нападу. Де локалізується епілептичне вогнище(Первинно-генералізований судомний напад з аурою. Передцентральна звивина)?

2. Які додаткові методи обстеження його підтвердять? Яка причина цієї хвороби? (Електроміографія, біопсія м*язів. Спадкова хвороба)

 

Задача 9

У хворого, що переніс черепномозкову травму, підозра на забій лівої лобової частки мозку та травматичний субарахноїдальний крововилив.

Які клінічні симптоми виявляються у хворого(вогнищеві, афазія, аграфія)?

2. Які методи обстеження слід призначити хворому? Які дані цих досліджень допоможуть підтвердити діагноз(МРТ, дослідження спинномозкової рідини)?

 

Задача 10

У хворого 70 років, що страждає на церебральний атеросклероз, виник тромботичний інсульт. Через годину після початку хвороби пацієнта доставили в стаціонар.

Які методи дослідження допоможуть встановленню остаточного клінічного діагнозу(РЕГ, доплер, ангіографія, КТ)?

Які ліки слід призначити хворому для відновлення кровоточу в зоні ішемії? Які є протипоказання до призначення цих ліків? (Реакомбінантний тканинний активатор плазміногену.,Тромболізис – актилізе (внутрішньочерепний крововилив, епілептичний напад, наявність ЦД, перенесений раніше інсульт, високий АТ, ризик геморагічних ускладнень))

 

Варіант 3

Задача 1

У хворої 32 років, що страждає на гіпоацидний гастрит, раптово виникають напади з ознобом, головним болем, затерплість в пальцях рук та ніг, серцебиття, відчуття «зупинки серця», страх смерті. Цей напад триває біля 30 хвилин і закінчується поліурією.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 548 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)