АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Які препарати використовують у разі такого больового нападу? (Антиепілептичні: карбомазепін)

Прочитайте:
  1. А в школе пока такого урока нет.
  2. Глюкокортикоїди, цитостатики та альтернативні препарати
  3. Глюкокортикоїди, цитостатики та альтернативні препарати.
  4. Екзаменаційні макропрепарати
  5. К сущностным характеристикам такого явления, как «фирма» следует отнести:размер
  6. Какова продолжительность такого маневра?
  7. Надати антигіпертензивні препарати (сублінгвально/перорально) (див. А.3.4.2. Лікарські засоби для лікування неускладнених кризів).
  8. Не використовують ергометрин жінкам з гіпертензією
  9. Нет, никогда не будет больше такого как ты
  10. Побічні дії та ускладнення при застосуванні препаратів, що використовуються при програмній терапії, їх корекція.

 

 

Задача 4

Чоловік 42 років доставлений у клініку в сопорі після судомного нападу. На МРТ головного мозку в лобно-скроневій ділянці обох гемісфер виявлені запальні вогнища з пери фокальним набряком, а в лікворі – лімфоцитарний плеоцитоз. Встановлено попередній діагноз: герметичний енцефаліт.

Вкажіть препарати для етіотропного лікування, які слід призначити в такому випадку. (Ацикловір, протехлозід, циклоферон)

2. Яку терапію слід проводити для зменшення проявів набряку мозку? Які препарати потрібно призначити у разі повторних судомних нападів? (Дегідратаційні: L лізин, манітол, гідрокортизон, лазикс. При повторних судомах: анти епілептичні, діазепам)

 

Задача 5

На підставі наявності тріади Економо у хворого діагностовано летаргічний енцефаліт.

З яких ознак складається тріада Економо? (Патологічна сонливість, окорухові розлади, температурні реакції)

2. Яка стадія енцефаліту діагностовано у хворого? Поява яких симптомів може спостерігатись в подальшому? (Гостра стадія, в подальшому синдроми Паркінсонізму)

 

Задача 6

У жінки через 3 місяці після пологів виникли зниження зору на праве око і відчуття затерпання в ногах, часті поклики до сечовипускання.

Ці скарги є типовими для дебюту якого захворювання? Які допоміжні методи обстеження підтвердять діагноз? (Розсіяний склероз, МРТ, IgG, активовані Т клітини, продукти розпаду мієліну)

Яку симптоматику в неврологічному статусі можна виявити в ранній стадії хвороби? (Зниження вібраційної чутливості, погіршення зору, імперативні поклики сечовипускання, парестезії, звуження полів зору на червоний і зелений, ознаки легкого пірамідного парезу, мозочкові атаксія, хронічна втома)

 

Задача 7

Жінка 27 років відмічає слабкість в усіх м’язах. Із-за цієї слабкості різко обмежена рухова активність, опускаються повіки, важко жувати їжу, ковтати, дихати. Ці симптоми наростають під вечір. Парезів та паралічів немає. Чутливість не порушена.

Яке захворювання слід запідозрити у хворої? Які додаткові обстеження та проби його підтвердять? (міастенія, ЕхоЕЕ, ЕЕГ, МРТ, глюкоза крові, аналіз на хлориди, печінкові проби, проба з прозерином, біопсія)

2. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти та інші засоби терапії)? (Прозерин, вітамін В)

 

Задача 8

У дитини 3-х місяців, яка народилася з масою 5 кг та переломом ключиці, спостерігаються слабкість м’язів лівої руки, обмеження рухів лівої руки в проксимальному відділі, про нація плеча та кисті. М’язовий тонус в руці знижений, відсутній згинальний ліктьовий рефлекс.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 541 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)