АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Який у хворої клінічний синдром? Які структури уражені? (Хвостате ядро, лушпина, гіпотон-гіперкінет)

Прочитайте:
  1. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  2. Вирішите кілька завдань-моделей, використовуючи граф логічної структури теми
  3. Вкажіть клінічний діагноз(Нейропатія ліктьового нерва).
  4. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  5. Волокнисті структури сполучної тканини
  6. Групи крові: системи АВ0, СDЕ та ін. Антигенні структури еритроцитів.
  7. Д) ядра четверохолмия, красное ядро, миндалевидный комплекс.
  8. КЛІНІЧНИЙ АНАЛІЗ КРОВІ №___
  9. Клінічний метод визначення в'язкості крові
  10. КЛІНІЧНИЙ ПЕРЕБІГ ПІСЛЯПОЛОГОВОГО ПЕРІОДУ

2. Вкажіть клінічний діагноз. Який тип наслідування хвороби? (Хореїчний Гіперкінез – хорея Гентігтона, гіпотонічний – гіперкінетичний. Аутосомно-домінантний)

 

Задача 10

У 20-річної киянки вперше діагностовано розсіяний склероз.

1. Які структури нервової системи найчастіше страждають у разі цієї хвороби? Які симптоми виявляються в ранній стадії хвороби? (Біла речовина СМ і ГМ)

Якою має бути лікувальна тактика для даної хворої, що її визначатиме?пульс терапія метил преднізолоном, цитостатики(циклосоприн), бета-інтерферони. Стадія загострення чи ремісії(копаксон-пастка для АТ)

 

Варіант 5

Задача 1

Хворого 22 років, що лікується у очному відділенні з приводу гострого невриту правого зорового нерва, вперше оглянув невролог. Виявлено гіперрефлексію глибоких рефлексів з ніг, відсутність черевних рефлексів та зниження вібраційного чуття у ногах до 3 сек.

Про ураження яких структур нервової системи свідчить ця симптоматика? (Біла речовина СМ і ГМ, пірамідний шлях (канатики: передні, задні, бічні))

Про яке захворювання слід думати? Які методи обстеження необхідно провести хворому? Які результати цих обстежень підтвердять діагноз? (Розсіяний склероз; МРТ ГМ, АТ до ОБМ, розпад мієліну, активовані Т-клітини)

 

Задача 2

Хворий повідомляє про декілька нападів, які турбували за останні 3 роки. Зі слів родичів напади виникали без передвісників, починались із втрати свідомості і раптового падіння. Хворий не реагував на подразники, тіло спочатку напружувалося, а через декілька секунд починало тремтіти. Напад тривав до 3 хвилин, закінчувався сном. Хворий під час нападів прикушував язик та не утримував сечу.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 502 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)