АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Що означає термін «анізокорія»? Встановіть попередній клінічний діагноз. (Анізокорія – нерівномірність зіниць,Забій ГМ)

Прочитайте:
  1. АБЕТКОВИЙ ПОКАЖЧИК УКРАЇНСЬКИХ ТЕРМІНІВ
  2. Б 1 Вісі і площини. Медична термінологія
  3. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  4. Вкажіть клінічний діагноз(Нейропатія ліктьового нерва).
  5. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  6. Встановіть діагноз.
  7. Встановіть діагноз.
  8. Дайте визначення термінів.
  9. Деяки поняття і терміни післяпологової інфекції
  10. До фельдшеру ФАПу звернулась вагітна в терміні 9 тижнів зі скаргами на блювання до 10 разів на добу, слабкість, запаморочення. Тактика фельдшера

2. Які додаткові методи обстеження необхідно обов’язково провести хворому? (КТ, МРТ)

 

Задача 5

У юнака, наркомана, різко прогресують інтелектуально-мнестичні порушення. Став дратівливим, різко знижений фон настрою, спостерігається натужний сміх. Обличчя амімічне, маскоподібне, голос тихий та монотонний. Тонус у кінцівках підвищений за типом «зубчастого колеса», паралічів немає, але рухи уповільнені, наявний тремор в кистях рук.

Який синдром виник у хворого? Ураження яких структур спричинить його виникнення? (Паркінсонізм, гіперкінетичний – гіпотонічний, уражена чорна речовина, нігростріарний шлях)

Отруєння якою речовиною можна запідозрити? (марганець, героїн)

 

Задача 6

У хворого на тлі нападу миготливої аритмії виникли відчуття затерпання та слабкість у правій руці, моторна афазія. Через 15 хвилин всі вищеописані явища минули.

Які структури нервової системи були ушкоджені? Встановіть клінічний діагноз. (Середня частина зацентральної звивини, центр Брока. ТІА)

2. Призначте необхідне обстеження та лікування (вкажіть препарати). (при високому АТ – сечогінні(фурасемід), в-адреноблокатори-метапролол.інгібітори АПФ – каптопрес. Антитромботичні – гепарин, фраксипарин, аспірин)

 

Задача 7

У молодої жінки, що перенесла ретробульбарний неврит зорового нерва, на очному дні виявлено атрофію скроневої половини диску зорового нерва.

Чому цю пацієнтку необхідно взяти на диспансерний облік у невролога? Які симптоми можуть згодом з’явитись у хворої в неврологічному статусі? (Розсіяний склероз, повторення ретробульбарного невриту, поява пірамідної недостатності, відсутність черевних рефлексів, нижній спастичний пара парез(тріада Марбурга), ністагм, скандована мова, інтенцій ний тремор(тріада Шарко)з апаморочення)

Які додаткові обстеження у разі появи неврологічної симптоматики невролог повинен призначити цій пацієнтці? Які дані цих обстежень можуть бути виявлені? (МРТ- вогнища демієлінізації)

 

Задача 8

У хворого на шкірі плечового пояса та рук виявлено багато післяопікових рубців. Не відчуває тепло та холод, але відчуває легкі дотики в цих ділянках шкіри. Виявлені периферичний парез рук, зниження больової та температурної чутливості в сегментах С48 у вигляді «куртки», синдром Горнера зліва.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 454 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)