АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Як зветься вказаний синдром порушення зіничних реакцій? (синдром Аргайля Робертсона)

Прочитайте:
  1. E. - Порушення слиновиділення.
  2. E. - Порушення слиновиділення.
  3. HELLP – синдром
  4. HELLP-синдром
  5. I-VII ПАРЫ ЧМН: СТРОЕНИЕ, ИССЛЕДОВАНИЕ, СИМПТОМЫ И СИНДРОМЫ ПОРАЖЕНИЯ.
  6. I. Мочевой синдром
  7. IV Отечный синдром
  8. IX-XII ПАРЫ ЧМН: СТРОЕНИЕ, ИССЛЕДОВАНИЕ, СИМПТОМЫ И СИНДРОМЫ ПОРАЖЕНИЯ
  9. S:Фермент, разрушающий легочной каркас при синдроме «шоковое легкое»
  10. АГ при гиперсекреции глюкокортикоидов (синдром и болезнь Иценко-Кушинга)

 

Задача 5

У хворого з’явився оперізувальний біль у правій половині грудної клітки. Через місяць виникла слабкість у правй нозі з підвищенням м’язового тонусу і сухожилкових рефлексів, порушилась поверхнева чутливість зліва за провідниковим типом від рівня Т10 сегмента донизу. Проведено люмбальну пункцію. Виявлено блок субарахноїдального простору та білково-клітинну дисоціацію в спинномозковій рідині.

1. Які структури і на якому рівні уражені? (, Т8, ураження ½ поперечника мозку)

Вкажіть клінічний діагноз. Яке дослідження його остаточно підтвердить?(Броун-Секара, екстра медулярна пухлина. МРТ)

 

Задача 6

Хворого, що лікується в туберкульозному диспансері з приводу туберкульозу легень, протягом 2 тижнів турбує головний біль, інтенсивність якого наростає. Виявлені ригідність м’язів потилиці та симптом Керніга з обох боків. Парезів кінцівок немає.

Який попередній діагноз? Які ще симптоми можна виявити в неврологічному статусі за такої патології? (Туберкулярний менінгіт,симтом Брудзинського, бульбарний синдром, менінгеальна поза)

2. Яке дослідження необхідно провести? Які дані цього дослідження підтвердять діагноз? (Люмбальна пункція, низький цукор, лімфоцитарний плеоцитоз, фіринова плівка у лікворі)

 

Задача 7

У хворого з 16 років поступово виникли м’язова слабкість і атрофії м’язів проксимальних відділів кінцівок, утруднення під час ходи. Виявлено «крилоподібні» лопатки, «осину» талію, «качину» ходу. Дід хворого також хворів на таке захворювання.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 475 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)