АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Які структури уражені? (Нижня частина і середня прецентральної закрутина)

Прочитайте:
  1. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  2. А.1. Паспортна частина
  3. А.1. Паспортна частина
  4. А.1. Паспортна частина
  5. А.1. Паспортна частина
  6. А.1. Паспортна частина
  7. А.1. Паспортна частина
  8. А2 Загальна частина
  9. В. Медіальна та середня
  10. Вирішите кілька завдань-моделей, використовуючи граф логічної структури теми

2. Вкажіть попередній діагноз. Яке дослідження його підтвердить? (Забій ГМ,МРТ)

 

Задача 3

У хворого 16 років із спадковим захворюванням поступово наростає м’язова слабкість та атрофії м’язів проксимальних відділів кінцівок. Виявляються «крилоподібні» лопатки, симптом «вставання драбинкою».

1. Вкажіть повну назву клінічного діагнозу. Яке додаткове обстеження його підтвердить(Прогресуюча м*Язова дистрофія, ювенільна форма Ерба-Рота. Електроміографія, біопсія м*язів)?

Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти та інші засоби терапії)(Стовбурові клітини, можливо анаболічні препарати)?

 

Задача 4

У хворого 65 років з церебральним атеросклерозом та гіпертонічною хворобою гостро виникли центральний правобічний геміпарез та моторна афазія. Через 3 години стан нормалізувався.

Про яке захворювання необхідно думати? Який судинний басейн постраждав? Які нервові структури були уражені(ТІА, середня мозкова артерія,Верх перед центральної звивини, центр Брока)?

Які додаткові методи обстеження необхідно призначити хворому(КТ)?

 

Задача 5

Чоловік 32 років, лісник. Через тиждень після того, як зняв з себе кліща, що присмоктався в ділянці шиї, відмітив загальну слабкість, головний біль, підвищення температури тіла до 38,9 °С.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 468 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)