АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Про яке захворювання слід думати? Який характер паралічу м’язів руки – центральний чи периферичний?(Плексит. Верхній параліч Дюшена-Ерба. Периферичний)

Прочитайте:
  1. A. Задній верхній зубчастий
  2. E. - Верхній відламок зміщений досередини.
  3. I. ХАРАКТЕР И ЗНАЧЕНИЕ ИГРЫ КАК ЯВЛЕНИЯ КУЛЬТУРЫ
  4. II. Лебон и его характеристика массовой души
  5. II. Характер поражения сосудов
  6. III. ПСИХОЛОГIЧНI ОСОБЛИВОСТI ПОВЕДIНКИ ОСОБИ (темперамент, характер).
  7. III. Характеристика на интерна
  8. IX. Характеристика основных классов АМП
  9. VII. Что характерно для окситоцина?
  10. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.

Чи зміняться рефлекси? Уточніть які і як.(Випадає згинально-ліктьовий, знижується карпо-радіальний рефлекс)

 

Задача 8

Хворому 30 років. Артеріальний тиск – 120/80 мм рт. ст. Раптово під час фізичного напруження виникло відчуття «удару по голові». З’явились блювання, ригідність м’язів потилиці, симптом Керніга з обох боків.

Про яке захворювання слід думати? Яка його причина, особливо у молодих людей?(субарахноїдальний крововилив. Фізичне, чи емоційне перевантаження,)

Яке дослідження необхідно провести для уточнення діагнозу і які результати цього дослідження підтвердять діагноз(дослідження СМР, дослідження очного дна, КТ, МР-ангіографія)?

 

Задача 9

Жінка 27 років, яка протягом 3 років страждає на розсіяний склероз, доставлена в клініку зі скаргами на значне погіршення стану, що проявляється наростанням слабкості в нижніх кінцівках, збільшенням хиткості під час ходи.

Препарати, якої групи потрібно призначити хворій для припинення стадії загострення? Як зветься короткотривала схема застосування великих доз цих препаратів?(Глюкортикоїди.пульс-терапія метилпреднізолоном)

Які ліки для захисту слизової оболонки шлунку слід призначити для профілактики побічних дій препаратів цієї фармакологічної групи?(Ранітидин – блокатор Н2 рецепторів та омепразол – блокатор протонної помпи, антацидні)

 

Задача 10

У хворого 50 років поступово з’явились атрофії м’язів кисті, згодом передпліч, плечового пояса. Став гугнявим та сиплим голос. Хворий погано ковтає. Глотковий рефлекс відсутній. Атрофії язика, фібри лірні посмикування на язиці, а також в м’язах плечового пояса. Рефлекси з кінцівок високі. Черевні рефлекси збережені. Чутливих порушень не виявлено. Захворювання прогресує.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 501 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)