АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Результат

Прочитайте:
  1. IV. Обработка полученных, результатов.
  2. V. ТРЕБОВАНИЯ К РЕЗУЛЬТАТАМ ОСВОЕНИЯ ОСНОВНЫХ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ ПРОГРАММ БАКАЛАВРИАТА
  3. А. По результатам рентгенфлюорографичес-
  4. Анамнез, результаты физикального и специального обследования
  5. Анемии, развивающиеся в результате нарушения синтеза глобиновых ДНК, как правило, гиперхромные макроцитарные с мегалобластным типом кроветворения.
  6. Аритмии в результате нарушений проводимости
  7. Аутоиммунные реакции могут быть результатом формирования новых Аг-детерминант в составе носителя Аг или повреждения существующих аутоантигенных детерминант.
  8. В Одессе в результате перестрелки убиты двое, Одесса, 07.04.2014
  9. В определенных клинических ситуациях, когда недостаточно результатов исследования чувствительности обычными методами, определяют минимальную бактерицидную концентрацию.
  10. В результате изучения данной темы

1. сприятливий:

а) повна регенерація при незначних дефектах,

б) абортивна форма

2. несприятливий:

а) неповна регенерація з утворенням фляків і звуженням просвіту кишечнику,

б) хронічна дизентерія,

в) лімфаденіт,

г) фолікулярний, фолікулярно-виразковий коліт,

д) важкі загальні зміни (некроз епітеліальних канальців нирки, жирова дистрофія серця і печінки, порушення мінерального обміну)

Ускладнення:

1. перфорація виразки: перитоніт, парапроктит,

2. флегмона

3. внутрішньокишкова кровотеча

Позакишечне ускладнення – бронхопневмонія, пієлонефрит, серозні артрити, абсцеси печінки, амілоїдоз, інтоксикація, виснаження.

Висновок: дані морфологічні зміни свідчать про дифтеричний коліт товстої кишки, який зв'язаний з токсичним впливом шигелл.

Діагноз: Дизентерія і коліт. Стадія дифтеричного коліту.


Черевний тиф

Даний макропрепарат - подвздовшна кишка. Форма органа збережена, маса і розміри нормальні. Кишка білястого кольору, виражена складчастість слизуватої оболонки, на якій помітні утворення 4x2,5см і 1x1,5см, що виступають над поверхнею слизуватої оболонки. На них помітні борозни і звивини, сама поверхня нерівна, розпушена. Ці утворення грязно-сірого кольору. Помітне утворення діаметром 0,5см, із втратою характерної складчастості, білястого кольору, злегка заглиблене й ущільнене.

Опис патологічних змін.

Дані патологічні зміни могли розвитися в результаті зараження (парентерального) черевнотифозною паличкою і розмноженням їх у нижньому відділі тонкої кишки (з виділенням ендотоксина). По лімфатичних шляхах —> у пейєрові бляшки —> салітарні фолікули -» регіонарні лімфовузли -> кров -» бактеріємія і бактеріохолія -> у просвіт кишки -> гіперергічна реакція у фолікулах, що призводить до збільшення і набрякання фолікулів, звивиності їхньої поверхні. Це відбувається в результаті проліферації моноцитів, гістіоцитів, ретикулоцітів, що виходять за межі фолікулів у підлягаючі шари. Моноцити перетворюються в макрофаги (черевнотифозні клітки) і утворюють скупчення - черевнотифозні гранулеми. До цих змін приєднується катаральний ентерит. При подальшому прогресуванні процесу черевнотифозні гранулеми некротизуються й оточуються зоною демаркаційного запалення, секвестрація і відторгнення некротичних мас призводить до утворення «брудних виразок» (у результаті просочування жовчю), що згодом змінюють свій вид: очищуються від некротичних мас, закруглюються краї. Розростання грануляційної тканини та її дозрівання призводить до утворення на їхньому місці ніжних рубців. Лімфоїдна тканина відновлюється. Результат:

1. сприятливий:

- повна регенерація лімфоїдної тканини і загоєння виразок;

2. несприятливий:

- смерть у результаті кишкових (кровотеча, прорив виразок, перитоніт) і поза кишкових ускладнень (пневмонія, остеомієліт, внутрішньом'язові абсцеси, сепсис, соскоподібні некрози прямих м'язів живота): дистрофічні зміни в паренхіматозних органах, утворення в них черевнотифозних гранулем.

Висновок: дані морфологічні зміни свідчать про гостре інфекційне захворювання з місцевими змінами в тонкій кишці - ілеоліт.

Діагноз: Ілеоліт.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 312 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)